Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg er blivet træt af min veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Det lyder til, at du er rigtig glad for din veninde. Jeg kan godt forstå, du bliver ked af, at hun nogle gange virker afvisende overfor dig. Jeg vil prøve at hjælpe dig til, hvordan du måske kan få det bedre med hende.

Du skriver, at I er veninder, og at I begge to godt kan lide hinanden. Det lyder til at være et godt venskab, men jeg kan også høre, at der er nogle ting, der gør dig lidt ked af det for tiden.

Jeg ville også synes, det var forvirrende, hvis min veninde virkede ligeglad og lavede ansigter.

Jeg tænker på, om du har talt med din veninde om de her ting. Hvis du ikke har prøvet at snakke med hende om det, så kunne du prøve det. Du kan for eksempel prøve at skrive en sms til hende, eller du kan måske tale med hende på et tidspunkt, hvor I er alene.

Det er vigtigt, at du fortæller det til nogen, når din veninde kommer til at gøre dig ked af det. Derfor er det godt, at du skriver herind. Jeg tænker på, at du også kunne tale med en fra skolen – en voksen eller et barn. Måske du kan tale med en, der kender din veninde.

Du skal vide, at det ikke er dig, der er noget galt med, når din veninde virker ligeglad eller sur. Vi kan ikke vide, hvorfor hun gør det. Måske er der noget, der går hende på, men det kan du ikke gætte dig til.

Jeg håber derfor rigtig meget, at hun vil tale med dig, hvis du prøver at spørge hende, hvad der er i vejen. Måske kan I også snakke om, hvordan I kan være gode veninder?

Rigtig meget held og lykke til dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat