Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bekymret for min veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej Pige på 13

Først og fremmest tak, for dit brev. Du er en meget opmærksom og omsorgsfuld veninde, bliv ved med det.
Jeg kan rigtig godt forstå, at du er bekymret for din veninde og, at du har brug for at dele din viden og bede om råd.

Du har allerede gjort nogle gode ting. Det er nemlig helt rigtigt at foreslå din veninde at tale med en voksen. Måske kan du hjælpe med, at finde en voksen hun kan stole på? Det kunne være en lærer eller måske endda din mor. Hvis I har kendt hinanden i så mange år, kender din veninde nok også din mor godt. Måske kan hun have tillid til hende, ligesom du har?

Udover at hjælpe din veninde med at tale med en voksen, er noget af det bedste du kan gøre at lytte til hende og støtte hende. Det kan være, at du kan få hende til at fortælle dig, hvordan hun egentlig har det derhjemme. Det er sikkert meget svært for hende at tale om, og det vil nok også være svært for hende at fortælle det til en voksen. Det vil dog være virkelig godt, hvis hun kan det.

Det er aldrig iorden at slå, men det er ikke alle der ved det. Det er ofte sådan, at voksne der slår, har brug for hjælp til, hvordan de håndterer det bedre, så de kan passe godt på deres børn.

Det er virkelig flot af dig, at din veninde kan stole på dig, og at du ikke har sagt det til andre. Jeg tænker dog, at det er en svær viden for dig, at gå rundt med selv. Og som du skriver, taler du med din mor om næsten alt. Jeg vil opfordre dig til, at fortælle din mor om episoden, hvis du har brug for det. Det lyder som om, din mor er til at stole på, og det er også vigtigt, at du får talt, med en voksen om, hvordan du har det i forhold til din veninde. Nogle gange, skal en god veninde bryde et løfte og fortælle om en hemmelighed, hvis den er alvorlig. Og det er den her hemmelighed. Det betyder ikke, at din veninde ikke kan stole på dig. Men at du gør dit bedste for at passe på hende og dig selv.

Som du skriver, kan man være anonym på BørneTelefonen. Måske kan du opfordre din veninde til at ringe herind og tale med en rådgiver om, hvordan hun har det?

Det er altid en god idé at dele disse svære ting, med en voksen man kan stole på, så det håber jeg at du og din veninde vil gøre. Og sidst men ikke  mindst, skal du have ros for at være en rigtig god veninde. 
 

Med venlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat