Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jaloux

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A
Hvor er det dejligt at høre, at du har en allerbedste veninde, som du elsker. Det er dejligt for hende, at du synes hun er så perfekt som du skriver -  smuk, sød og dygtig.
 Du skriver du synes det er hårdt, at du hele tiden skal sammenligne dig med hende, og ikke kan måle dig med hende på nogen måde... Jeg bliver nysgerrig på, hvorfor du mon synes, at du skal sammenligne dig og hende? Hvad mon det betyder for jeres venskab, måske forstyrrer 'at måle sig med hinanden'  jeres venskab. Måske vil det være en ide at acceptere og respektere hinanden som I er, bakke hinanden op i alt det gode - de drømme og håb I har for livet. Måske kan man få et livslangt venskab sammen på det? 

Jeg ved godt, at der er meget fokus på udseende- det ydre og der stilles idealer frem om, hvordan man bør se ud i magasiner, tv og reklamer osv. Idealer som lægger pres på mange teenagere om at se ud på den helt rigtige måde og gøre de rigtige ting...men det er en industri, som ikke fokusere på andre idealer og værdier i livet. Måske fortjener den industri, at man er kritisk overfor den og få tænkt over, hvad er vigtig og værdifuldt for mig. Mon det hjælper dig til at tænke over andre ting, der er vigtige i dit liv og dit venskab.
Når jeg læser dit brev tænker jeg, at du må være noget helt specielt og fantastisk, siden din veninde har valgt netop dig som sin allerbedste veninde - gad vide hvad du kan og er, som din veninde beundrer ved dig?

Mon I har talt sammen om, hvad I beundrer ved hinanden - hvad I synes er værdfuldt hos hinanden? Fx sagt til hinanden, "du er min bedste veninde - fordi du altid er der for mig", eller "jeg har tillid til dig og stoler på dig"? Jeg gætter på, at du holder af din veninde for den person hun er og det hun indeholder - ikke fordi, du hører andre opfordrer hende til at blive model....eller tager jeg helt fejl? Det kan nogen gange være en god idé at høre andres mening om, hvad de kan lide og beundrer ved én og måske kan I lære hinanden nogen ting og blive endnu mere fantastiske - hvis I slår jeres evner sammen.

Jeg håber, at du kan bruge mine tanker til at tænke videre over følelsen af, at du føler, du skal måle dig med din veninde og hvad du kan gøre i stedet. 

 Held og lykke med det. 
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat