Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jalousi mellem sin beste ven og barndomsven

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig

Hvor lyder det dejligt, at I er rigtig gode venner alle 3. 

Du kan ikke forhindre dine venner at lave ting sammen uden dig. Det vil de sandsynligvis gøre sommetider – ligesom du måske også laver ting med en af dem uden, at den anden er der. Til gengæld synes jeg, at du skal fortælle din barndomsven og din bedste ven om dine tanker. Hvad synes du mon om det? Måske kunne du fortælle dem om, at du er bange for at blive glemt nu, hvor de er blevet venner? Eller at du er bange for, at din venskab med dem hver vil glide ud i sandet? På den måde kan de også være opmærksomme på det og være med til at vedligeholde jeres venskab. Nogle gange kan jalousien forsvinde eller blive mindre, hvis man får lettet sit hjerte over for sine venner. 

Jeg bliver nysgerrig på, hvorfor du mon ikke vil have, at de finder på en masse ting og inviterer dig med? Er det mon fordi, at du tror, du vil være en byrde for dem? Eller har du mon før prøvet at blive holdt udenfor? Jeg tænker nemlig, at det er super dejligt og betænksomt af dine venner at invitere dig med, hvis de finder på noget at lave. De gør det jo, fordi de kan lide dig. 

Jeg bliver også nysgerrig på, om du mon har andre venner, du kunne bruge tid sammen med? Det er rigtig rart at have forskellige venner – nogle tættere end andre. Det kan også være med til at mindske din følelse af jalousi at have andre at være sammen med.

Jeg håber, du snakker med din barndomsven og din bedste ven.

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat