Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jalousi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15 år.

Tak for dit brev her til BørneBrevkassen, det er godt du skriver herind. Jeg kan godt forstå, at det må være svært for dig, sådan at se på hvordan din veninde påvirker dit liv. Jeg vil gerne fortælle dig, at du er sej, når du selv skriver i din overskrift, at dit brev handler om oplevelsen af at være jaloux. Når jeg tænker det er sejt, er det fordi jeg tænker, at du selv er en stærk pige, når du kan se tingene i sådan et bredt perspektiv, og se at det muligvis handler lidt om det.

Det ændrer dog ikke ved den følelse du har, når du kan iagttage din veninde. Jeg tænker på, om du nogensinde har talt med din veninde om, hvordan du har det? Kunne du f.eks. fortælle, at du ville ønske, du var lige så god til at spille som hun er. Jeg ved ikke, hvordan hun vil reagere, men tænk hvis du har nogle kvaliteter, hun ville ønske at have. Det kunne måske gøre det lettere for dig, når du føler, at hun er perfekt.

Kunne du måske tale med nogle af dine andre veninder om jeres fælles stærke sider, ikke kun dine, men også deres? Det at få sig selv beskrevet med andres øjne, kan åbne for nye måder at opfatte sig selv.

I dit brev fortæller du om mange forskellige nære veninder. Kunne du mon hænge mere ud sammen med nogle af dem i en periode? I mange venskaber er det forskelligt, hvor meget man er sammen. Når I så går i samme klasse, ser I hinanden dagligt. Kunne det mon være en grund til, at du føler dig irriteret over hende? At du trænger til en lille pause fra hende..?

Du er også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale om din irritation over din veninde med en af rådgiverne.

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat