Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Irriterende veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige.

Tak for dit brev. Venskaber har det med at gå op og ned og forandre sig i teenagetiden, og det lyder også som om din venindes og dit venskab lige nu ikke er helt som det plejer at være. Det kan jeg sagtens forstå at du har brug for at dele med nogen, for det kan være rigtig hårdt.

Når jeg læser dit brev, så får jeg en fornemmelse af, at du faktisk stadig rigtig godt kan lide din veninde, men at der er sket nogle ændringer, som gør at du har lidt svært ved Jeres venskab lige nu. Mon du har talt med din veninde om nogle af de ændringer? Mon du har fortalt hende, at det føles som om hun efterligner dig? Derudover så tænker jeg, om du har overvejet, at hun måske ser lidt op til dig – eller bare synes at du har en rigtig fed stil, som hun er inspireret af? Måske din veninde også bare har ændret sig lidt og udviklet sig?

Du skriver også i dit brev, at du er bange for at du har dårlig indflydelse på hende, og det er meget stort af dig, at tænke sådan på hende, men du må stole på, at din veninde godt kan klare sig selv, og at de valg hun tager er nogle hun frivilligt tager, og ikke nogle du påtvinger hende. Som jeg skriver ovenfor, så tænker jeg, at din veninde måske nærmere har været klar til de ændringer hun selv har lavet?

Derudover så tænker jeg, om du mon har talt med nogle andre om det? Måske en voksen – her tænker jeg måske på din mor? Måske hun har nogle tanker omkring det og kan hjælpe dig til, hvordan du kan bære dig ad?

Du skriver i dit brev, at du forsøger at tage afstand, men at det bare gør, at din veninde spørger oftere – kan det være fordi hun savner dig? Ligesom hun er/var en af dine bedste veninder, så er du det nok også for hende.

Når du skriver i dit brev, at du ikke rigtig er glad, når I er sammen, så tænker jeg, at det er rigtig godt at du mærker efter, og det skal du blive ved med. Det vigtigste er selvfølgelig at du er glad, og hvis en lille pause fra din veninde måske er det der skal til, så er det selvfølgelig det du må overveje, men mit bedste råd vil være, at du får talt med hende om det, eller i hvert fald få talt med en anden om hvordan du kan få en lille pause fra hende uden at hele venskabet ryger, for det lyder som om, at I også har det rigtig godt sammen når I har Jeres gode perioder.

Jeg håber at du kan bruge nogle af mine forslag.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat