Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 

Hvor er det godt, at du spørger om hjælp til, hvordan du kan snakke mere med pigen fra 8.

Det lyder til, at du rigtig gerne vil være endnu tættere veninde med hende, end I allerede er. Venskaber er en rigtig dejlig ting, så det forstår jeg godt, at du gerne vil. 

Du skriver, at I er på Snapchat med hinanden, og at hun nogle gange hjælper, når noget er svært for dig. Jeg synes, det lyder til, at hun også gerne vil være veninde med dig.

Faktisk lyder det som om, at I allerede er veninder. 

Jeg kan høre, at du gerne vil snakke mere med hende, og jeg har nogle idéer til, hvad du kan prøve. Du kan kan skrive til hende på Snapchat og spørge, om hun er på Skype og hvad hendes brugernavn er. Hvis hun svarer på det, så prøv at ring hende op? 

Når I så har prøvet at snakke sammen på Skype, så prøv at tænk over, om du har en idé til noget, I kunne lave sammen en dag. Det kan være, du gerne vil spise en is med hende, cykle en tur eller noget tredje. Det er nogle gange nemmere at være sammen med en ny ven, hvis man laver noget sammen. 

Jeg kan godt høre, at det betyder meget for dig at blive tættere ven med hende. Alle mennesker vil gerne have gode venner, som kan hjælpe, når noget er svært. Det kræver nogle gange, at man er modig, hvis man vil have en ny ven. Man kan blive nervøs for, om den anden også vil være ens ven. Det er helt normalt at have det på den måde.  

Jeg kan høre, at du er en sej pige. Og du tænker over, hvordan du på den bedste måde kan blive bedre venner med hende. Det er super sejt, at du gør dit bedste. Bliv ved med at spørge andre efter gode råd, hvis du er i tvivl om noget - så er jeg sikker på, at dine venskaber blive rigtig gode. 

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat