Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hun stjæler min veninde

hej brevkasse

jeg er en pige på 11 år,

min bedste veninde er meget mere sammen med en anden pige, og det gør mig meget ked af det,

det er som om hun prøver at stjæle min bedste veninde.

Har i et godt råd til mig hvad jeg kan gøre.

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, at du bliver rigtig ked af det, når din bedste veninde, er meget sammen med en anden pige. Det kan gøre rigtig ondt, og man kan føle sig valgt fra, eller blive bekymret for, om man mister sin bedste veninde. Den følelse tror jeg, de fleste kender.

Jeg synes, at det bedste du kan gøre er, at snakke med din bedste veninde, og fortælle hende hvordan du har det. Du kan ikke bestemme, at din bedste veninde ikke skal være sammen med den anden pige. Man kan nemlig ikke bestemme over sine venner, men du kan sige, at du også har brug for at være sammen med hende nogen gange. Og at du gerne vil fortsætte med at være bedsteveninder med hende. Så kan I måske aftale nogle dage, hvor det kun er jer to, der er sammen.

Måske du også skulle prøve at få en anden veninde, som du kan være sammen med nogen gange. Hvis du har det, bliver du måske ikke helt så ked af det, når din bedste veninde er sammen med den anden pige. Jeg tror ikke at du vil tænke så meget over det, hvis du også selv har andre veninder. Hvad tænker du mon om den idé?

Måske kan I også finde ud af at lave noget sammen - alle sammen? Måske en overnatning hos en af jer eller noget andet hyggeligt.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen
 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat