Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hun forsvandt.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Det er en meget voldsom følelsesmæssig rutchetur, du har været på, så jeg kan godt forstå, at det har taget hårdt på dig.

Du har været så heldig at have en super veninde, som har hjulpet og støttet dig, og nu er hun der ikke mere for dig. Det gør ondt. Og det gør selvfølgelig også ondt, at hun løj for dig, og at hun valgte din tidligere kæreste i stedet for dig.

Det er godt at høre, at du nu har det meget bedre. Når man oplever sådan noget, kan man sammenligne det med, at man får et dybt sår, der skal heles, og det tager tid.  Såret efter X er ikke helet endnu, men det lyder som om det er på vej, fordi det er lykkedes for dig at stoppe med hashen, at skifte skole og at snakke med nogen om selvmordstankerne. Godt gået efter den svære tid, du har haft.

Dit møde med X var nok lidt for tidligt, siden du fik det dårligt igen efter mødet med hende. Såret blev revet op, fordi det ikke er helet nok endnu. Selv om det var hyggeligt at se hende, er det nok en god idé at lade der gå et langt stykke tid, inden du evt. gør det igen.

Du skriver, at du har fået svært ved at knytte dig til andre mennesker. Det er jo også et tegn på, at såret ikke er helet endnu. Du er blevet rystet så meget over det, der er sket mellem dig og X , at din tillid til andre mennesker er meget lille lige nu. Men du har tidligere kunnet knytte dig til andre, og det vil du formentlig kunne igen, men du er nok nødt til at være lidt tålmodig.

Det er rigtig godt, at du har en person at tale med. Det er nemlig vigtigt for dig, at du kommer af med alle dine tanker og følelser, så de ikke bliver inden i dig. Men det lyder som om du godt kunne have brug for nogle flere samtaler lige nu. Mon det er muligt?

Det kan også være en idé at skrive dine tanker ned, ligesom du nu har gjort i brevet her. Det kan også være en lettelse.

Mange mennesker oplever, at det er rigtig godt at dyrke sport og bruge kroppen, når de plages af svære tanker. F.eks. kan en løbetur eller en rask gåtur ude i naturen være meget helende for sjælen, fordi tankerne bliver sat fri, når kroppen er aktiv.

Jeg håber, at mit svar kan bringe dig lidt videre. Hvis du har brug for at snakke med en rådgiver, kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på vores UngeChat. Her vil du møde rådgivere, der har god tid til at snakke med dig.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat