Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hun efterligner mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev, hvor du er rigtig god til at beskrive hvordan du har det med din veninde.

Det lyder som om, din veninde måske ikke helt ved hvordan du har det med alle de her ting. Jeg synes du er god til at skrive her, at du ikke bryder dig om når hun gør det samme som dig og køber de samme ting som dig, men måske er hun ikke sikker på hvad det egentlig betyder for dig - og hvorfor du ikke synes det er særlig rart. Måske er det en ide, at forklare hende hvorfor du egentlig ikke synes det er særlig fedt når hun gør alle de samme ting som dig.

Så skriver du at når du får venner, så vil hun også være venner med dem. Jeg tænker, at din veninde måske ser dig som en rigtig god veninde, hun er bange for at miste, og når du så vil være venner med nogen, så vil hun også. Jeg tænker også, at hun måske tænker, fordi i to er venner, så betyder det automatisk, at hun også skal være venner med alle dem du er venner med.

Jeg tror du vil komme langt ved bare at forklare hende, hvorfor du ikke synes alle de her ting er særlige rare. Det lyder ellers som om du har en rigtig god veninde, der bare gerne vil have dig som bedsteveninde og allerhelst ikke miste dig til andre.

I er i en alder, hvor man af og til kan føle sig usikker. I er blevet teenagere, hvilket medfører en masse ændringer både fysisk og psykisk. Måske din veninde lige nu har det sådan, og derfor læner sig lidt op af dig, for at føle sikkerhed? Prøv at tale med hende, så I forhåbentlig kan bevare jeres gode venskab.

Venlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat