Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp mig jeg har brug for hjælp!!!!!!!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18
Tak for dit brev. Jeg forstår godt, at du er rigtig træt af at få 100 sms'er om dagen fra din veninde. Det er bestemt heller ikke rimeligt, at hun skal vide alt om, hvad du laver hele tiden, og du bestemmer jo selv, hvor meget du vil fortælle hende. Jeg forstår også godt, at du ikke har lyst til at være veninder med hende mere, når hun bare bliver ved, selv om du allerede har gjort hvad du kunne for at få hende til at stoppe. Jeg synes, det er fint, at du har snakket med din lærer om det også. Jeg tænker på, om du simpelthen skal blokere hendes nummer på din telefon..? Jeg tror godt, at man kan indstille telefonen, så man ikke modtager beskeder fra bestemte numre. Det er den hårde måde, men det kan godt være, at det er nødvendigt, når hun ikke har kunnet respektere de tiltag, du allerede har forsøgt..? Du kunne også til en start sige, at du højst vil modtage 3 sms'er fra hende om dagen. Hvis hun ikke kan overholde det, vil du blokere hende..?
Måske kunne du få din lærer til at være med til en snak med hende igen, hvor du siger de her ting til hende..? Jeg tænker, at det måske er godt, hvis du har en anden med, som kan være med til at støtte dig i din aftale med veninden, og som måske også kan tage en snak med hende om, hvorfor hun synes at hun har brug for at skrive til dig 100 gange om dagen? Jeg tænker på, om hun har nogle problemer med at forstå andre menneskers grænser, som hun måske har brug for hjælp til at kigge på... Det er jo ikke din opgave, men måske kan din lærer være med til at hjælpe hende..? Du kan evt. vise din lærer dit brev og mit svar hvis du har lyst?
Held og lykke med det.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat