Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hemmelighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig på 14 år.

Dejligt, at du bekymrer dig for din veninde og tænker over, hvad der vil såre hende.

Det er svært for mig at vurdere, hvad der er bedst at gøre for dig og især for din veninde. Måske kan du tænke over, hvad du ville sætte pris på, hvis det var dig det skete for? Og så sætte dig i din venindes sted og vurdere, hvad der ville være bedst for hende.

Samtidig kan du også spørge hendes kæreste, om han har snakket med din veninde om det. Hvis han synes, det er noget hun skal vide, fortæller han hende det nok, tænker jeg. Hvis han ikke synes, det er noget hun skal vide, er det lidt underligt, at han fortæller det til dig. Han ved jo, at du er ven med hans kæreste, og at der er en mulighed for, at du vil fortælle det til hende.  Jeg tror jeg ville være lidt nysgerrig på, hvorfor han har fortalt det til dig..

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat