Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hej jeg er em pige på 10 år

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det er svært, at din veninde leger meget med en anden. 

Har du talt med din veninde om det? Ellers synes jeg du skal gøre det. Fortæl hende, at du savner hende.

Måske kan det ikke blive helt som før. Men det gør måske heller ikke noget, for måske det kan blive bedre. Det kan være, at I kan finde en måde, hvor I alle tre kan være venner, når du også synes, at hun er sød.

Her i sommerferien kan I måske mødes alle tre. I kan tage i parken i solen, eller spille et spil, hvis det regner. På den måde, kan I øve jer i at være sammen alle tre.

Hvis din veninde ikke er til at tale med, så er der måske andre søde piger eller drenge i klassen, som du kan lege med?

Mange hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat