Brev

Har kun seje drengevenner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år,

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen. Det lyder som om, du gør dig mange gode tanker omkring og stiller spørgsmål til det at være ung – jeg vil gerne prøve at besvare dine spørgsmål.

Du fortæller, at du har en masse søde drenge venner, som du bl.a. spiller og skyper med – det tænker jeg, lyder rigtig dejligt. Men du fortæller også, at du gerne vil have en pige ven, men at du ikke helt ved, hvordan du skal blive venner med en pige. Er det mon rigtig forstået..?

Jeg tænker, at en mulighed kunne være (ud over at gå hen og tale med dem, som du selv foreslår), at du valgte at gå til noget i din fritid, som både du og piger synes er interessant. Ofte er det nemlig sådan, at man nemmere kommer i snak, hvis man f.eks. deler en fælles interesse.

Så måske du kunne tænke over, om der er noget, du har lyst til at gå til, som pigerne fra din klasse (eller andre piger) også går til..? Det kunne måske være en form for holdsport, musik, dans... eller måske kunne du spørge nogen piger, om I skulle lave jeres egen filmklub eller madklub, hvor I på skift var hjemme hos hinanden og se film og eller lave mad... Tror du, det kunne være en mulighed..?

En mulighed kunne også være, at du meldte dig ind i ungdomsskolen (jeg ved ikke, om I har sådan en i den by, hvor du bor i?). Mange ungdomsskoler tilbyder holdundervisning i alt fra tysk-fransk til parkour og madlavning.

Du spørger om, hvornår du får en kæreste... (det kan jeg jo af gode grunde ikke svare på). Men jeg tænker, at man får en kæreste, når man føler sig klar til det følelsesmæssigt, og når den rette pige kommer forbi, og man bare tænker WOW – hende vil jeg lære bedre at kende. Kan du mon følge mig..?

Du fortæller, at du er lidt smålun men ikke er forelsket i en pige fra din parallelklasse... Måske I kunne starte med at blive venner – og hvis følelserne er der, kunne det måske udvikle sig til, at I blev kærester...

I teenageårene sker der mange ting... Ens krop udvikler sig fra barn – til ung – til voksen, man kan føle en mærkelig uro inden i kroppen og følelserne kan boble inden i. Der er dage, hvor man er helt på toppen, og der er dage, hvor alt kan synes svært. Nogen udvikler sig hurtigt både fysisk og følelsesmæssigt, mens andre måske er lidt langsommere (ikke at der er noget forkert i det) – det er meget individuelt. Du kan blive forelsket i morgen, eller det kan ske om ½ år – din forelskelse kan ramme dig med et brag eller det kan være noget, der spirer og vokser stille frem.

Her på Børns Vilkårs hjemmeside kan du læse og få svar på mange spørgsmål omkring kærlighed og forelskelse. Se mere > her 
 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat