Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

har jeg mistet hende??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S....

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen. Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg bestemt ikke synes, at du er dårlig til at forklare... Tværtimod synes jeg, at du på en meget fin måde har beskrevet din tanker og følelser omkring dit forhold til din veninde, som du har kendt siden 1. klasse.

Du fortæller om flere situationer, hvor du føler dig udenfor både i skoletid og i fritiden. Mon det er rigtigt forstået..? Du fortæller, at din veninde kan finde på at ignorere dig ved f.eks. ikke at besvare dine sms'er eller telefonopkald - at hun gerne vil bestemme over dig i forskellige sammenhænge f.eks. tøjstil, at hun forsøger at gøre dig jaloux ved f.eks. at ringe dig op og fortælle dig, hvor sjovt hun og de andre piger havde det, efter du var gået, at hun ydmyger dig og skælder dig ud.

Situationer som jeg godt kan forstå gør dig ked af det - situationer som slet ikke er i orden!

Jeg tænker på, om du mon har fortalt nogen andre om de ting, du har fortalt mig..? Jeg tænker nemlig, at det kan være svært at gå rundt med alle de oplevelser, tanker og følelser helt alene. Nogen gange kan det nemlig hjælpe at tale med et andet menneske om de ting, der er svære.

Måske du kunne fortælle dine forældre, hvad der foregår i og udenfor skolen - tror du, at det kunne være en mulighed? Jeg tænker, at dine forældre sammen med dig derefter kunne tale med din lærer om det... For det lyder til, at det ikke kun er dig, det går ud over, men også resten af pigerne i din klasse.

Hvis du synes, det er svært at tage hul på, kunne en idé måske være, at du viste dine forældre dit brev til BørneBrevkassen og mit svar. Nogen gange kan det være lettere at tale ud fra noget på skrift, frem for at sætte ord på.

Ofte forandres venskaber sig, når man går fra barn til ung. Ens bedste veninde, som man har kunnet dele alt med, får pludselig andre interesser, og fra den ene dag til den anden kan man føle sig fremmede over for hinanden. Det er hårdt, mens det står på (og indtil man måske finder nogen andre nære veninder at være sammen med), men det er en meget naturlig ting...

Dermed ikke sagt at man ikke skal behandle hinanden ordentligt. Derfor tænker jeg også, at det er noget, både dine forældre og klasselærer skal hjælpe dig med at løse. Måske dine forældre kunne tale med din venindes forældre (?), og måske din klasselærer kan lave en række pigemøder i klassen, hvor I sammen får talt om, hvordan man respekterer hinanden, hvad der gør en glad, og hvad der f.eks. gør en ked af det.

Tror du, at det kunne være en mulighed..?

Hvis du stadig synes, det er svært, skal du vide, at du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller at logge på BørneChatten. Her sidder der rådgivere klar til at lytte og hjælpe dig.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat