Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Jeg kan godt forstå, at du synes, det er rigtig svært, at du endnu ikke har fået nogle venner i din nye klasse. Jeg håber derfor, at jeg måske kan give dig nogle gode ideer til, hvad du kan gøre.

Først og fremmest vil jeg gerne rose dig for den tro, du har haft, nemlig at du nok skal få nogle venner.

Du skriver ikke så meget om, hvad der mon er blevet gjort for, at de nye klasser skulle komme til at fungere godt sammen. Nogle gange kræver det nemlig en særlig indsats at få en masse unge mennesker til at finde et nyt fællesskab. Det er ikke elevernes ansvar at sørge for, at en ny klasse fungerer godt sammen. Det er de voksnes.

Jeg kan fornemme på dit brev, at du har forsøgt at fastholde troen på, at du nok skulle få nogle nye venner. Jeg bliver alligevel nysgerrig på, om du mon har fortalt nogle af dine lærere, at du ikke rigtig er kommet med i et fællesskab? Hvis det er lidt svært at sige til dine lærere, kan du eventuelt vise dem dit brev og mit svar.

Måske er der også nogle af de andre elever, der sidder med den samme følelse som dig.

Du fortæller også, om dine ”gamle veninder”, der er kommet i den anden klasse, som nu også har fået nye venner. Selvom man får nye venner, betyder det jo ikke, at man ikke også godt kan være veninder med dig.

Jeg ved ikke, om du allerede har forsøgt at sige noget til dem, men hvis du har mod på det, kunne du måske skrive en sms eller et brev – eller måske tage en lille snak med dem, hvor du fortæller, at du savner dem og meget gerne ville have, at I kunne fortsætte med at være veninder?

Du spørger om, hvordan du kan få nye venner. Der er mange muligheder, men det er selvfølgelig lettest, hvis det er et sted, hvor man kommer. Mon der er en fritidsklub, som du kunne gå i i din by?

Jeg ved også, at der er flere byer, der fx har særlige pigeklubber. Måske kunne du spørge en af dine lærere, om de mon kender til lignende tilbud?

Jeg tænkte om det kunne være en mulighed for dig at tale med dine forældre om, hvordan du har det? Måske kunne de være med til at hjælpe dig? Det kan være, de kan tage en snak med din klasselærer og bede ham/hende være mere opmærksom på, hvordan I har det med hinanden i klassen?

Måske kunne du også sammen med dine forældre tage en snak om du kunne invitere nogle hjem fra klassen, det kunne være til en filmaften eller måske bål i haven og hygge?

Jeg tror på, at du nok skal finde nogle søde veninder.

Husk, at du endelig bare skal ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for det.

De allerbedste hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat