Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har brug for hjælp hurtigst muligt

Hej brevkassen.

Jeg er en pige på 13, og har en “super god” bf!

Problemet er bare at når jeg er sammen med min bf og en anden pige fra min klasse, begynder de at være mega onde mod mig.. Altså det er jo min bf der er med til at være ond mod, eller hvad man kan kalde det. Hun plejer ikke og være sådan fx. Når vi er alene.

Kan i hjælpe mig?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Mange tak for dit brev. Det er bare slet ikke sjovt, når man føler, at andre er onde mod én, og behandler én på en måde, som man ikke bryder sig om. Jeg kan godt forstå, at du ikke synes, at det er rart. Hvor er det bare godt, at du har skrevet til et brev til os, så jeg forhåbentlig kan hjælpe dig.

Når man er bedste venner, er det meningen, at man skal have det godt sammen. Du skriver, at din bedste veninde ikke er ond mod dig, når I er alene sammen. Det tænker jeg må betyde, at hun også synes, at det er godt at være veninde med dig. Men når hun så alligevel kan finde på at opføre sig på en måde, som du føler er ond, så kommer jeg til at tænke på, at hun ved, at du faktisk bliver ked af det? Hvis du ikke har fortalt hende eller dem om det, så er det ikke sikkert, at de ved, at du bliver ked af det.

Nogle gange kan man være bange for at vise, når man bliver ked af det. Så kan man komme til grine eller smile for at skjule det. Måske kender du det? Jeg synes i hvert fald, at det vil være en god idé, at du fortæller din veninde, at du faktisk bliver ked af det, når hende og den anden pige fra klassen opfører sig sådan overfor dig. Jeg er sikker på, at hun vil lytte til dig. Jeg tror på, at når I to er gode veninder, så vil hun også gøre en indsats for, at få at I alle tre kan få det sjovt sammen.

Når der opstår situationer, hvor du synes, at de er onde, så vil det være en god idé, hvis du med det samme fortæller dem, at du ikke synes, at det er sjovt. Så får de det at vide, og de bliver klar over, hvad det er for nogle ting, der gør dig ked af det.

Hvis du synes, at det svært at snakke med din veninde og måske den anden pige fra klassen om det, eller hvis de bliver ved med at gøre dig ked af det, så kan du også snakke med en voksen, som kan hjælpe dig med at håndtere det. Det kan være din mor, far, lærer eller en anden voksen, som du føler dig tryg ved.

Der er ingen, som skal finde sig i, at andre gør én ked af det. Heldigvis hjælper det tit at snakke med personerne om det. Jeg håber derfor, at du får mod på følge nogle af mine råd.

De varmeste hilsner fra BørneTelefonen
 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat