Brev

Grupperinger

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Tak for dit brev om grupperingerne i din klasse. Risikoen ved gruppedeling er jo ofte, at der er nogen, der ikke rigtig føler, at de passer ind i nogen af grupperne. Men det lyder som om, I fire i din gruppe har det godt sammen og kan grine og snakke sammen.
Jeg bliver nysgerrig på, om det mon altid har været sådan, at I har inddelt jer meget i grupper, eller om det er noget nyt, der er begyndt at ske, nu hvor I bliver ældre?
Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det ikke lyder som om, du synes det er rart, at I er så gruppeinddelt, og du skriver, at der er to, der styrer klassen. Hvordan mon de to, der styrer klassen, har indflydelse på gruppedelingen, og kan man på nogen måde gå imod dette?
Hvordan mon de andre i klassen har det med grupperingerne? Har du spurgt dem, du går mest sammen med, hvad de synes? Nogen gange kan det være svært at ændre en kultur i en klasse, hvis man er ene om at synes, der er et problem, men hvis der er flere, der synes, det er noget rod, eller det skaber dårlig stemning i klassen, er det bestemt vigtigt at gøre noget ved det.
Måske I fire kan begynde at være lidt sammen med nogen fra de andre grupper i klassen, eller I kan inddrage jeres lærer og f.eks. spørge hende, om hun vil lave nogle projekter for jer i klassen, hvor I skal arbejde sammen med nogen andre, end dem I plejer. Det kan måske skabe grobund for nye venskaber, på tværs af grupperne.

Jeg tænker også, at det kunne være godt, hvis du kunne snakke med din lærer om, hvordan det påvirker klassen med de grupperinger. Nogle gange ser de voksne ikke helt det samme som eleverne, og derfor kan det være svært for dem at opdage, hvis noget ikke er helt godt. Og faktisk er det dine læreres ansvar, at alle i klassen har det godt og føler sig godt tilpas, så hvis du kunne snakke lidt med en af lærerne, kunne de prøve at gøre noget ved det.

Hvis du har lyst eller brug for det, er du meget velkommen til at ringe
eller sms'e ind til BørneTelefonen på 116111. Det er gratis, og du behøver ikke at fortælle, hvem du er.

Rigtig meget held og lykke med det.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat