Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

gruppepres

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Du lyder som en stærk og selvstændig pige, der har sine egne meninger. Det skal du endelig bare blive ved med.

Det kan være svært at holde fast i sig selv og sige fra, når man kan mærke, at de andre presser. Måske bliver de sure? Man kan få en følelse af, at det ville være nemmere, hvis man bare fulgte med de andre.

Jeg tror, at du skal tale med dine veninder om, at du har ret til at sige nej. Men det kan godt være svært. Det er noget, de skal lære.

Hvis du plejer at sige ja og følge med de andre, kan det godt føles mærkeligt for dem, når du pludselig gør noget andet.
Det kan faktisk godt være, at de tror, at du ikke gider at være sammen med dem.

Derfor tror jeg, at du skal få talt med dem, så de ved, at det ikke handler om dem, men at det handler om dig selv, og hvad du har lyst til.
Det ville være ærgerligt, hvis I gik og blev uvenner, fordi I misforstår hinanden.

Jeg synes også, at du skal tale med din lærer om de misforståelser, du får skæld ud for.
Du er jo 11 år nu, og det betyder, at du nok i højere grad har brug for at kunne være dig selv.

Din lærer skal måske have mulighed for at lære dine grænser at kende. Så jeg synes, at det ville være en god idé at tale med ham eller hende, hvis du kan.

Det kan nogle gange være rigtig svært for en lærer at se, hvem der gør hvad i klassen. Læreren kan bare høre, at der er larm og uro. Derfor reagerer lærere nogle gange lidt hurtigt og kontant for at få ro. Og så kan det være, at han eller ikke ser, hvad der rigtigt skete? Så kan det være, at det bare er den sidste, der får skæld ud.

Jeg kan godt forstå, at du er træt af mærketøj. Det kan være enormt sårende, hvis nogen kommenterer negativt på ens tøj eller udseende. Det er også noget, jeg synes, du skal tale med din lærer om. Hvis der er en stemning i klassen, der presser dig og andre til at gå i mærketøj, så er det noget, der skal tales om i klassen.

I hvert fald synes jeg, at du skal fortælle dine forældre, hvordan du har det. Så kan de også hjælpe dig med at få talt med din lærer. Måske kan I holde et møde sammen?

Til sidst vil jeg sige, at du er meget velkommen til at kontakte os igen. Du må meget gerne ringe på 116 111, men du er ligeså velkommen til at skrive.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat