Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre, venner og dårligt selvskab

Hej

jeg er en pige på 13 år og jeg har de dejligste venner og de betyder virkelig alt, men mine forældre har nu forbudt mig at være sammen med dem.. hvilket har ødelagt mit liv fuldstænding.

de kommer alle sammen fra en anden by, og min kæreste er der også og ham må jeg heller ikke se.

Nu har jeg været stukket af 3 gange, hvor de altså godt har vidst jeg var hos mine venner.. og nu er Komunnen og politiet indblandet.. og grunden til jeg ikke må være sammen med dem er fordi mine forældre mener at det er dårligt selvskab pga. nogle af dem ryger hash, og drikker og alt muligt.. men det gør jeg jo ikke? men det tror mine forældre!!!

og jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre uden dem alle sammen..

jeg må næsten ikke tage nogle steder nu pga de er bange for jeg stikker af…

Hordan kan jeg være sammen med dem og bevise overfor mine forældre at jeg ikke ryger hash og render rundt ude om natten og sån? når de alligevel ikke vil tro på mig 🙁

Og de fleste af mine venner dernede er drenge i alderen ( 14-21 ) mine forældre mener også at de slet ikke er noget for mig, men det er de virkelig..

hvordan kan jeg få dem til at forstå det 🙁

håber i kan hjælpe mig.. 🙂

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13Tak for dit brev. Jeg kan godt se, at det er et svært dilemma, du er kommet i, når dine forældre ikke vil have, at du ser dine venner og din kæreste. Jeg tænker, at jeg godt kan forstå det fra din side, da du føler, at du er blevet revet væk fra dem, du helst vil være sammen med, og nu må du næsten ikke gå nogle steder.

Jeg tænker, at dine forældre nok er bekymrede for dig, når du har været i en anden by, og de har vidst, at du var sammen med nogle, der røg hash og drak. Selvom du siger, at du ikke vil gøre det, kan de alligevel være bekymrede for, at du en dag alligevel føler dig fristet, og så vil du jo være langt væk fra dem, hvis du har brug for hjælp, og de ikke ved hvor du er... De må også have været bekymrede for dig de gange, hvor du er stukket af, og politiet har været indblandet. Det må have været meget ubehageligt både for dig og dem.Jeg tænker, at det bedste kunne være, hvis du og dine forældre kunne få et tillidsforhold til hinanden igen, så de kan begynde at have tillid til dig. Lige nu virker det ikke til, at de har så meget tillid, og de er måske bange for, hvad der sker?Jeg tænker på, om det kunne være en løsning, at du prøvede at snakke med dine forældre, om du ikke må invitere din kæreste hjem til dig, der hvor du bor? Så er I jo der, hvor dine forældre er, og de kan måske begynde at føle sig trygge ved din kæreste, hvis de lærer ham at kende, og de synes han er sød? I kan jo nok godt være på dit værelse alene, men i samme hus som dine forældre. Tror du, det kunne være muligt? Måske er der også andre af dine venner, som kunne tænke sig at komme og besøge dig? Jeg tror, at det er det bedste forslag, jeg kan give dig. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale mere direkte med en rådgiver. Måske kan I sammen finde på andre ideer.Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat