Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler ingen kan lide mig

Hej

Jeg er en pige på tretten år og jeg går i 7.

På min årgang har vi en lidt anerledes ordning hvor mange har basis/faghold også og sådan noget.

På mit faghold har jeg ingen, virkelig ingen sidder tit alene. Altså jeg snakker godt med drengene og sådan noget noget, men jeg er jo deres 2. protiet.

På mit basishold har jeg dog 3 at snakke med, men 2 af dem er meget efter mig og mener at alt hvad jeg gør er forkert.

Den ene som jeg godt kan lide har ikke rigtig tid til mig fordi hun er rigtig vellidt på vores årgang (vi er 100 elever) så hun har meget sammen med de andre.
 
Jeg har pjækket flere gange fordi jeg ikke glædede mig til skole. tanken om jeg skal være der dræber mig.

Jeg har flere gange tænkt på at skifte skole, men har en pagt med min veninde at vi bliver til 9.

Har spurgt min mor om jeg måtte skifte hun sagde nej fordi hun har følt at jeg havde det så godt der, men kan ikke sige hvordan jeg rigtigt har det. Jeg vil bare ikke være der mere, men er bange for at svigte folk og min mor

ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre!

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13
Tak for dit brev. Jeg forstår godt, at du godt kunne tænke dig nogle flere venner i skolen p dine faghold. Jeg forstår også godt, at det er en udfordring, når klassen hele tiden bliver brudt op og I skal være sammen med forskellige. Det er jo godt, at du har 3 venner i den ene basisklasse, men ikke rart at de to af dem hele tiden synes, at du gør noget forkert. 
Jeg tænker, at der ofte sker store forandringer med venskaberne omkring 6.-7. klasse på grund af den store udvikling, der sker med jer unge. Så selvom du måske har haft det fint i skolen tidligere, kan det godt være at du er i en ny situation nu, hvor det kan være svært at vide hvordan det udvikler sig. Du kunne satse på at blive i den skole, og prøve at gøre en indsats for at finde nogle nye venner. Måske er det, det der skal til? Måske passer du ikke længere så godt sammen med dine gamle veninder? Eller også vil det måske være en idé at snakke med dine veninder om, hvordan du oplever det de gør og siger. Så I får snakket sammen, og kan gøre det på en måde, der er bedre for jer. Vil det være en idé, at du tager initiativet til at I mødes hos dig efter skole?
Du kunne også prøve at starte på en frisk ved at skifte skole. Din mor kunne måske godt skifte mening, hvis I snakker om det igen? Måske ved hun ikke helt, hvor træt du er af at ikke at være sammen med nogen du snakker med i  skolen, lige nu?  Det er jo altid et sats at skifte skole. Du kan ikke vide, om det bliver bedre i den nye skole. Hvis du skifter skole kan det være, at I skal prøve at finde en skole, hvor man er i den samme klasse hele tiden. For jeg fornemmer, at det er med til at gøre det svært for dig på din skole, det at I skal skifte hele tiden. Er det mon rigtigt forstået?
Du og din mor kunne måske også bede din klasselærer om en samtale, hvor I får snakket om, hvordan du har det i skolen. Måske kandin lærer komme med nogle forslag til, hvordan du kan få nogle nye venner? Det er vigtigt, at du trives i skolen og derfor kan det også være en idé, at skolen gør noget for elevernes trivsel. Det er især omkring 6 - 8 klasse, at der er stort behov for at skolen også gør en indsats, for jer allesammen. Vil det være noget, som du og din mor kunne foreslå for din lærer. Jeg er nemlig sikker på, at det ikke kun er dig, der har det på den måde. Det ved jeg fra de børn og unge, jeg taler med på BørneTelefonen. Ofte kan man komme til at føle sig helt alene med følelsen af, ikke at have nogen venner. Så måske vil det hjælpe jer alle på jeres årgang, at det emne bliver taget op.
Du må også meget gerne ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale med en rådgiver om det.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat