Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fodbold

Kære Børnetelefon

Jeg blevet drillet og har fået en kæmpe mavepuster af en fra mit fodboldhold. Han gad ikke give mig bolden og jeg skulle have den. Jeg sagde lad vær og stop men han lyttede ikke. Hvad skal jeg gøre?

KH B.

Dreng, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære B.

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver herind, så du kan få noget hjælp til, hvad du skal gøre.

Det er slet ikke okay at drille og give dig en mavepuster på den måde. Jeg håber der var nogen fra dit hold, som også kunne se, at det ikke er okay.

Du er rigtig god til at fortælle om, hvad der skete og at du prøvede på en rigtig god måde at få ham til at stoppe.

Jeg tænker på, om du har talt med nogen andre om det?
Det er vigtigt, når man bliver drillet eller andre ting som ikke er ok, at man taler med nogen - gerne en voksen. Ellers kan det godt komme til at fylde lidt for meget i ens tanker og i kroppen.

Måske kan du tale med dine forældre om det? Det vil nok være godt at tale med din fodboldtræner om det? Så kan jeres træner snakke med jer om, hvad der skete siden det blev sådan. Så kan I sammen undgår, at det kommer til at ske igen på jeres hold - ligesom fair play på jeres hold.

Det kan godt være svært at tale om, men det er rigtig vigtigt at fortælle det til en voksen, så de kan hjælpe med at stoppe det.

Du kan vise dem dit brev til brevkassen og måske også mit svar, hvis du synes det er rart at have med.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for at snakke. Det er gratis og vi har åbent alle dage fra 11 - 23. 

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat