Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er så bange for hun forsvinder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit meget varme og dybe brev, hvor du beskriver al den kærlighed du føler til din veninde. Jeg er sikker på, at du er en rigtig god veninde, som din veninde må sætte rigtig meget pris på.

Lige præcis den alder du har nu, er en alder, hvor man søger mere og mere mod sine veninder og venner. En alder hvor venskaber er det centrale i ens liv og derfor er det ikke mærkeligt, at du går og har alle de tanker omkring din veninde. Hun er med andre ord noget af det vigtigste i dit liv nu. 

Det er dejligt, at I sådan kan gå og have planer for jeres fremtid sammen og jeg kan se jer sidde og snakke om alle de sjove ting I skal opleve sammen. Kærlighed er en dejlig og stærk ting og den kan få en til at føle alt muligt og når man er ung som du er, føles det ofte stærkere.

Når man føler kærlighed, som du gør, fører det ofte også til en følelse af frygt for at miste med sig. Denne frygt bliver måske forstærket af, at du allerede har mistet hende en gang i dit liv? Det er helt normalt at føle den frygt og måske har din veninde det på samme måde – har du mon spurgt hende? Nogen gange når man bliver meget optaget af en enkelt person, som du er af din veninde, kan det være svært at forestille sig sit liv uden den person. Man vil naturligt føle sig alene og dermed bliver frygten for at miste større. Hvad tænker du om det, giver det mening?

Derfor er det også vigtigt, at man udover sin bedste veninde også er sammen med andre veninder og venner. Hvordan er det med dine andre venskaber nu, husker du at se lidt til dem også? Måske kunne I også lave noget flere sammen, som i gjorde engang? Det at knytte sig til andre mennesker er sundt og vigtigt at gøre, men man skal selvfølgelig også være opmærksom på, om man knytter sig for meget til den anden, og skubber andre fra sig, hvad mon du tænker om dette? 

Dine tanker omkring din venindes død og hvad du så vil gøre, dukker op, tror jeg, fordi du er ung, har stærke følelser og det hele bliver lidt overvældende for dig, dette er helt normalt. Jeg tænker, at det kunne være godt for dig, at få snakket om lige præcis de tanker med en voksen, som du stoler på. Hvad tænker du om det? Ved dine forældre fx godt, at du har en veninde der er noget særligt for dig? Måske kender de hende eller snakker du om hende derhjemme? Nogen gange kan det være rart, at snakke med voksne om, hvad man går og tænker på og dine forældre ville sikkert blive glade for at høre, hvor glad du er for din veninde – tror du ikke? Samtidig kan det måske også hjælpe dig lidt med den der frygt, du føler for at miste hende, hvis du snakkede lidt med dine forældre om det? Måske har din mor selv haft en veninde, hun er/var glad for og kan derfor forstå alle de følelser du har?

Det kan selvfølgelig også være, at du har en anden voksen, som du synes, at du snakker bedre med og det er også helt fint – det er altid godt, at dele sine følelser med en anden end den man føler noget for, fordi det kan hjælpe en til at forstå det hele lidt bedre. Hvad tænker du mon om det, kunne det være en hjælp for dig?

Jeg håber, at mine råd kan hjælpe dig lidt med at få tænkt over alle følelserne og få snakket med nogen om dem. Hvis du ikke lige ved, hvem du har lyst til at snakke med og hvordan, vil jeg foreslå, at du skriver eller ringer til BørneTelefonen på 116111 eller logge på chatten på vores hjemmeside. Her er en masse søde rådgivere, som gerne vil lytte, snakke og give gode råd.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat