Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er mine veninder rigtige?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder ikke som en nem situation, du står i. Jeg kan godt forstå, at du bliver forvirret og såret. Det kan man hurtigt gøre, når en god veninde begynder at opføre sig anderledes.

Jeg synes, at det er rigtig godt, at du har fortalt dine forældre om, hvordan du har det. Det er nemlig vigtigt, at man taler med nogen, når man er ked af det.

Har du talt med din veninde om, hvad du oplever? Ellers kunne du måske gøre det. Fortæl hende, at du føler, at hun betyder mere for dig, end du for hende. At du bliver ked af det over, at hun ikke ringer tilbage og ser film med andre, selvom I havde aftalt det. Fortæl hende, at du bliver såret og føler dig ensom.

Tit er det en rigtig godt start, at tale med dem, der sårer en. På baggrund af hvad hun siger, kan du finde ud af, hvad du skal gøre. 

Nogle gange er der perioder, hvor man ikke er ligeså tæt med sine veninder. Det behøver ikke at betyde, at man ikke bliver tætte igen. Men det kan nogle gange være rart, at se nogle andre også. Hun kan sagtens stadig være din bedste veninde. Måske er der nogen andre i din klasse, som du kunne lave noget med i sommerferien. Det kan også være, at du kan begynde til noget i din fritid, hvor du vil møde andre? Jeg er sikker på, at du vil kunne finde nye venner, hvis det viser sig at du og din veninde, har brug for en pause. 

Du er altid velkommen til, at skrive ind igen når du har talt med din veninde, hvis du har brug for det.

Mange hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat