Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er i tvivl

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Mange tak for dit brev til BørneTelefonen. Hvor kan jeg bare godt forstå, at du føler dig i klemme, når dine to veninder ikke rigtig kan enes. Det lyder som en svær situation for dig at være i, når din ene veninde ikke ønsker at være veninder med din bedste veninde. Det er aldrig nemt at stå i midten, når man holder meget af begge parter.

I dit brev fortæller du, at din bedste veninde ønsker at være veninder med både dig og din anden veninde. Men at det tror din anden veninde ikke på. Gad vide, hvorfor hun mon ikke tror på, at din bedste veninde også vil være veninder med hende?

Jeg bliver lidt nysgerrig på, om du mon har spurgt hende, hvorfor hun ikke stoler på det? Jeg sidder lige nu og undrer mig over, om det mon kan være fordi, at hun er bange for at miste dig til din bedste veninde og derfor gerne vil have dig for dig selv?

Jeg kan i hvert fald sagtens forstå, at du ikke ønsker at skulle vælge imellem dine veninder. Det har du nemlig prøvet før, og jeg fornemmer på dig, at du bestemt ikke har lyst til at skulle vælge imellem nogle igen.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg derfor, at det er rigtig vigtigt, at du får snakket med dine veninder om, hvilken position de stiller dig i, når de ikke kan enes. Jeg ved godt, at det kan være svært at tage sådan en snak med veninderne, men måske kan det hjælpe, hvis du forsøger at sige tingene på en sød og venlig måde.

Måske kunne du starte med at sige, at du har brug for at sige det, fordi du virkelig holder af dem begge to og rigtig gerne vil have, at I har det godt sammen alle tre?

Måske kan du øve dig i, hvad du kunne sige, og så prøve at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvor der sidder rådgivere klar til at hjælpe dig? Så kan du sammen med en voksen prøve nogle forskellige måder af, inden du går videre med det til dine veninder. Hvad tænker du mon om det?

Jeg tænker også, om du mon har lyst til at vise dine veninder dette fine brev som du har sendt afsted? Gad vide, hvad de ville sige, hvis de vidste, at du havde skrevet et brev til BørneTelefonen om, hvordan du har det, og hvilke tanker du gør dig om jeres venskab.

Hvordan tror du mon at de ville reagere? Jeg ville i hvert fald tænke, at du var en enormt god veninde som tænker på andre omkring dig.

Jeg håber, at det lykkes dig at få taget hul på snakken, så du kan nyde at være sammen med begge veninder uden at skulle vælge imellem dem.

Med venlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat