Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Drenge pigen uden følelser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 18 år

Tak for dit brev. Det er helt ok at skrive til Børnebrevkassen, også når man er 18 år.
Jeg kan godt forstå, at du gerne vil betragtes som en pige i drengenes øjne. Det ser jeg som en helt naturlig udvikling, nu hvor du er blevet ældre. Da du var yngre var det sikkert fedt, at være ligesom en af drengene, og det lyder til at du har fået nogle gode venskaber på det grundlag.

Jeg tænker, at det du har brug for nu er, at finde din mere feminine side frem. Måske skulle du prøve at finde nogle veninder, og begynde at interessere dig for deres verden. På den måde vil du finde ud af hvad det er drengene finder interessant hos pigerne. Piger er nok generelt bedre til at vise deres følelser, og snakke med hinanden om deres problemer, end drenge er. Det vil derfor nok være nemmere for dig, at arbejde med den side af dig selv sammen med en veninde, end sammen med drengene. Hvis dine drenge venner fornemmer at du begynder at forandre dig, altså ikke din person, men at de får øje på din mere feminine side, så tror jeg også de vil begynde at respektere dig som pige, og ikke som en af gutterne. Jeg synes på ingen måde, at du skal droppe dine drenge venner. De skal nok bare gøres opmærksomme på at du faktisk er en pige, og derfor gerne vil behandles som sådan. Prøv at udtrykke din kvindelighed gennem det du siger, og måske gennem måden du klæder dig på. Når først du selv er bevidst om din kvindelighed tror jeg automatisk også drengene bliver det.

Du er også meget velkommen til at ringe eller sms'e til BørneTelefonen, på 116 111, eller logge dig på Ungechatten via vores hjemmeside. Måske, vil det godt for dig at vende dine ønsker for forandring i en mere direkte dialog og få uddybet de idéer og forslag som kommer frem i samtalen?

Venlig hilsen

Børnebrevkassen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat