Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dreng fra klassen…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

 

Tak for dit brev hvor du fortæller om at en af dine bedste venner er forelsket i dig, og at du ikke rigtig ved hvad du skal gøre ved det.   

Jeg kan godt forstå, at du ikke synes det er rart, at han bare sådan fortæller at du gør ham liderlig, og at du synes det er upassende at han går og lærer pigerne i klassen om ”pigeting”.

Måske prøver han på sin egen lidt skæve måde, at tale med jer om det at være i puberteten. Måske, handler det mere om at han er interesseret i at vide mere og har brug for nogen/jer at tale med om det? Men, at hans måde at tale om det ikke er helt god. Kunne det mon være det der går skævt?
Jeg tænker om du måske skulle prøve at forklare ham en gang til, at du faktisk ikke synes det er særlig rart, at han kigger på dig og fortæller dig, at du gør ham liderlig - for det virker ikke til at han rigtig forstod det første gang du sagde det. Måske du kan fortælle ham, at du godt kan li’ ham som ven, men ikke mere end det. Hvis han så stadig ikke rigtig ændrer sig, tænker jeg at det vil være en god idé at få noget hjælp fra dine forældre, din klasselærer, eller måske endda sundhedsplejersken på skolen.  

Hvis du har brug for at snakke mere om det, er du altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111

De bedste hilsner

BørneBrevkassen

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat