Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dramatik ven

Hej

Jeg vil gerne have noget hjælp

Jeg har en Bedste ven men hun er lidt
Over dramatik

og jeg vil gerne sige til hin at jeg har fådet to ny bedste venner men jeg vil stadigvæk være Hinds bedste ven.

Men hvordan skal jeg sige det til hine.

PS er orgblind

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 14 år.

Mange tak for dit brev.

Jeg synes du virker som en rigtig god ven. Det er godt, at du har flere bedste venner. Og godt at du også tænker på din veninde, som kan være dramatisk. Men også er din bedste ven.

Du kan sige til hende, at du er rigtig glad for din ven og jeres måde at være venner på. Så kan sige, at du har fået nogle nye bedste venner. Men at du stadig er venner med hende. At det ikke ændrer på jeres forhold. At du stadig ønsker, I skal være bedste venner. Måske kan I alle blive gode venner.

Tro på det er muligt at have flere bedste venner, for så er der et godt fundament for, det nok skal lykkedes dig at have flere end en bedste ven.

Venlig hilsen BørneTelefonen

 

 

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat