Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Diskotioner konstant.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du, tak for dit brev.

Hvor er det dejligt at læse, at du næsten altid er glad. Det fortæller mig, at du har et højt humør og er positiv over for verden og andre mennesker. Jeg kan forestille mig, at du sikkert også er en god veninde At være i en veninde-trekløver kan ellers være svært, men jeg læser mig til, at I er gode sammen.

Du skriver, at din og din venindes stædighed nogle gange kan betyde, at I kommer ind i nogle ligegyldige diskussioner. Er det mon noget, I har talt om? Hvis ikke, kan det være en god ide at tale med din veninde om din oplevelse af, at I ofte diskuterer nogle ligegyldige ting. Måske har hun det på præcis samme måde som dig, men det kan også være at hun ikke oplever, at det er ligegyldige ting der diskuteres. I kan tale om det bare jer to eller I kan gøre det sammen med jeres tredje veninde. Det kan være, at hun kan sætte ord på, hvorfor hun ikke diskuterer lige så meget eller give jer hendes tanker om, hvordan det er for hende når I diskuterer.

I venskaber vil der altid være uenigheder og til tider uvenskab - men jo mere I har talt om, hvad I selv kan gøre for at løse det, desto nemmere sikrer man, at uenigheder ikke bliver til uvenskab. Måske kan I sammen lave et kodeord eller et tegn for, hvornår noget ikke er værd at diskutere - hvad tænker du om det? Det kan fx være: "På en skala fra 1-3, hvor vigtigt er det for dig at bruge tid på at diskutere dette?" 

Her til sidst vil jeg bare huske dig på, at selvom man er rigtig gode veninder er man ikke altid enige om alt - det behøver man ikke at være. Derfor kan det også være rigtig rart at tale om, at I ved at I ikke altid er enige, men at I kan blive enige om at være uenige og så lade diskussionen ligge.

Jeg vil foreslå dig at vise dine veninder dit brev og mit svar og så sammen finde ud, hvordan I gør jeres venskab endnu stærkere.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat