Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Den hjælpeløse veninde.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Tak for dit brev. Jeg kan godt følge dig i, at det kan være svært, hvis man føler man er splittet mellem flere veninder. Du skriver, at du har rigtig mange veninder, og det får mig til at tænke, at du må være en god veninde.

Du skriver, at du har snakket med din veninde om nogle af de her ting, men at du ikke rigtig følte, at hun lyttede til dig. Det er rigtig godt gået af dig, at du har taget det op med din veninde, i stedet for bare at ”give op”. Det viser nemlig også din veninde, at du rent faktisk gerne vil hende, og netop ikke bare ”skrider fra hende”, som hun er bange for.

Du skriver, at du har talt med din mor, som har talt med hendes mor - men at det heller ikke har hjulpet. Jeg kan godt forstå, hvis du derfor begynder at føle dig presset. Det er rigtig godt, at du mærker efter, hvornår det bliver for meget for dig, og det er helt okay, at du har brug for at være sammen med dine andre veninder. Det betyder ikke, at du er en dårlig veninde eller noget!

Jeg kan læse, at venskaber betyder meget for dig, så derfor håber jeg, at du bliver ved med at mærke efter i dig selv, og gøre det du har lyst til. Også selvom det betyder, at din veninde skaber en lidt akavet stemning. Selvom det lyder lidt hårdt, så har hendes reaktion nok ikke rigtig noget med dig at gøre. Men skyldes nok mest hendes egen usikkerhed. 

Selvom det kan være svært, så tænker jeg, at det derfor er vigtigt, at du stadig holder fast i, at du har mange venner. Og at det kan du godt, selvom du også er veninder med hende.

Du har allerede beskrevet det hele meget fint i dette brev, så jeg tænker på, om du og din veninde måske en ekstra gang skulle prøve at tale om det? Hvis ikke du føler det hjælper, så kan du måske prøve at vise hende dit brev, som du har skrevet, og det svar du får her. Så kan det være hun måske forstår ”alvoren” i det. Og kan se, hvor meget du holder af hende. Det kan jeg nemlig sagtens læse ud af dit brev. 

Hvis din veninde stadig synes, det er svært at se dig være sammen med andre veninder, kunne I måske sammen tale med jeres lærer. Han eller hun vil også kunne hjælpe jer med at finde en balance, hvor der er plads til andre venskaber. Det kunne fx være, at din veninde skal prøve at arbejde sammen med nogle af dine andre veninder i næste gruppearbejde. Så de også lærer hinanden bedre at kende. 

Jeg håber, I finder ud af det, så jeres gode venskab kan bevares.

Kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat