Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bedste veninde:(

Hej BB

jeg er en pige på 9 år som har en bedste veninde. men min bedste veninde er led mod mig hun siger ikke Hej når jeg kommer i skole (ord der beskriver hende:selvsikker,sur,led. Og det andet øje blik er hun sød

det er svært at forklare hvordan hun er men håber i forstod det

m.v.h HJÆLP!!

Pige, 9 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 9 år

Det kan være rigtig svært at være veninde med en pige, der svinger så meget. Sommetider synes du, at hun er sød og sommetider synes du, hun er sur og led mod dig. Selv om hun ser selvsikker ud, er hun måske en pige, der har det lidt svært med sig selv, men du får det også svært, når du ikke ved, hvor du har hende.

Måske skulle du fortælle hende det? Du kunne jo sige til hende, at du gerne vil være bedste veninde med hende, fordi du holder af hende, og I laver nogle sjove ting sammen, men at du synes, det er svært, når du aldrig ved, om hun er sød mod dig eller sur på dig.

Når hun er sur, kunne du måske også lære at sige til dig selv: ”Pyt med det, så finder jeg en anden at være sammen med, indtil hun bliver i bedre humør igen.” Du kunne prøve, og se om det virker for dig.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat