Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Altid den der kontakter først

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev! Jeg vil prøve at hjælpe dig lidt videre.

Hvor er det bare fedt, at du allerede har fået veninder i din nye klasse! Det lyder som om, at I har det godt sammen, og at de er der for dig, når du har brug for det (når du beder om det).

Du skriver, at det altid er dig der tager initiativ til at snakke og til at ses efter skole. Det kan jeg godt forstå, at du er træt af. Har du mon talt med dem om det?

Jeg tænker, at du kan starte med at fortælle dem, at du virkelig godt kan lide dem. Men at du bliver usikker på, om de også kan lide dig, når de ikke selv tager initiativ til at ses og til at snakke. På den måde lyder du ikke bare sur, men også ked af det, og det bliver sagt på en kærlig måde.

På det du beskriver i dit brev, synes jeg, det lyder som om, at dine veninder er glade for dig, men at de måske glemmer at spørge, om I skal ses. Det kan også være, at de bare har vænnet sig til, at du gør det, og er glad for det!

Mit bedste råd er at tale med dem om det, for på den måde bliver de gjort opmærksomme på, at du har lagt mærke til, at det er på den måde. Det er ikke sikkert, at de har tænkt over det. Husk at fortælle, at du er rigtig glad for at være venner med dem, og at du håber, at de vil hjælpe lidt til i forhold til at lave aftaler osv.

Hvis de siger, at de bare er dårlige til at få spurgt, vil det måske hjælpe dig til ikke at lægge så meget i, at det mest er dig. Fortæl dem måske også, at du føler dig ensom uden for skolen, og tal lidt om, om de har lyst til at ses mere.

Det er forskelligt, hvor meget vi hver især har brug for at være sammen med andre mennesker, og hvor længe der går, før vi tager kontakt. Det behøver ikke altid at betyde, at der er noget galt.

Måske du er hurtig til at tage kontakt og dine venner lidt langsomme. Måske du har mere brug for kontakt ofte, hvor dine venner har brug for alenetid. Ingen af delene er mere rigtigt end det andet – vi er bare forskellige. Men at tale om det synes jeg er en god start.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar! Og jeg håber virkelig, at I får en god snak og måske kan komme frem til at skiftes til at spørge.

Skriv eller ring igen, hvis du synes, det er svært at få talt om – eller hvis det ikke virker!

Held og lykke!

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat