Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Akavet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

 

Mange tak for dit brev. Hvor er det dejligt at høre du har en sød kæreste, og at det går godt mellem jer.

Jeg kan godt forstå at situationen, hvor din veninde står i døren, har gjort tingene lidt akavet. Sex er jo en privat ting, som for de fleste er dejligt og naturligt, men som man også kan have et meget forskelligt forhold til, og reagere forskelligt på. Måske har du mod på, at tale med din veninde om situationen? Jeg tænker også at du kan tale med din veninde om, at du har en kæreste. Det er ofte sådan, at når man får talt om det der fylder hos en, gør det tingene nemmere og du kan måske få en bedre fornemmelse af, hvad din veninde tænker om det hele?

Måske er det lidt svært at finde ud af hvordan du skal gribe det an? I så fald kunne en ide være, at tænke over, om der er grund til at du ikke har fortalt din bedste veninde, at du har en kæreste?

Det kan være at denne grund, kan være en indgang til, hvordan du kan få talt med din veninde? 

 

Venlige hilsner Børnetelefonen

 

 

 

 

Bedste hilsner Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat