Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil være tynd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.
Tak for dit brev, som ganske rigtigt er langt, fordi du har meget, du gerne vil fortælle. Men det er ikke spor usammenhængende. Tværtimod synes jeg, at du meget fint beskriver dine problemer og din kamp med dig selv.
Når jeg læser dit brev, kan jeg sagtens forestille mig den knibe, du er i, og jeg tænker, at du fører en meget svær kamp med dig selv, fordi du vil være en anden, end den, du er. Det er hårdt at have det sådan.
 
Når du vælger at skrive det brev, tænker jeg også, at du nok gerne vil have hjælp til at komme videre. Derfor tror jeg, det er en god idé, at du starter samtalerne med din læge igen - også selv om det føles lidt utrygt. Men jeg tror, du skal se i øjnene, at du har brug for, at der er nogen, der hjælper dig.
 
Måske skammer du dig lidt over, at du har det så svært (?), og derfor har du prøvet at holde det hemmeligt og at snyde lidt. Men som du selv har fornemmet, er det rigtig hårdt med disse hemmeligheder. Lige nu har du kun dig selv at diskutere med, og du kan ikke længere overskue dit liv.
 
jeg synes, du har en rigtig god forståelse af dig selv, og af hvilken kamp, der foregår inden i dig, og jeg kunne ønske for dig, at du vil vise dit brev til dem, der gerne vil hjælpe dig. Jeg ved, det kan være svært, men jeg synes faktisk, du kan være stolt over det brev, du har skrevet.
 
Du skriver, at du ikke vil gøre din familie ked af det, men jeg tror, de nok vil blive allermest kede af det, hvis du prøver at skjule, hvordan du har det, og derfor ikke får den hjælp, du har brug for. (Tror du ikke?)
 
Måske vil du have glæde af at kigge på www.spiseforstyrrelser.dk Her kan du læse om andre unge, der har det svært med deres vægt, og som du kan se, er du ikke alene. Du kan også læse om, hvordan andre er blevet hjulpet.
Hvis du har brug for mere rådgivning, kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på UngeChatten eller SMS rådgivningen.
 
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen
 
 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat