Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vægt og mad

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du spørger om mad og vægt. Jeg kan høre på dit brev, at du synes det her er rigtig svært, og det forstår jeg godt. Det er rigtig svært at være glad, når man ikke føler sig tilpas med sin krop.

Jeg har lavet en udregning af dit BMI tal (Body Mass Index), og ud fra det er du ikke overvægtig. Men som du også selv fortæller, så ligger tallet lige på grænsen. Men jeg tænker, at meget af det også handler om, hvordan du har det med dig selv.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg også, at du er rigtig god til at fortælle om dine følelser... Du skriver blandt andet, at mobningen er stoppet, men at det er ligeså slemt, når de ikke siger noget... Jeg tænker, at det i virkeligheden måske handler rigtig meget om dine følelser... Du husker jo sikkert tydeligt alle de grimme ting, de har sagt til dig gennem årene, og selvom det er stoppet, glemmer man det ikke bare lige sådan, specielt ikke, hvis man ikke selv føler sig ok...

Jeg tænker, at det kunne være en god idé at tage kontakt til sundhedsplejersken på skolen, hun vil måske kunne give dig nogle gode råd... Måske ville hun også kunne hjælpe dig med at snakke med din mor... Hvad tænker du om det? Jeg ved, at der i nogle kommuner er tilbud til børn og unge, som vejer lidt for meget, hvor man kan få hjælp til kost og motion, men det ved sundhedsplejersken helt sikkert, hvis det findes i din kommune.

Jeg kan godt forstå, at det er rigtig svært for dig, når du ikke føler, at din mor bakker dig op. Jeg tænker, at du måske kunne tage en snak med din mor, hvor du fortæller hende, hvor svært du har det og ikke mindst har haft det... Fortæl hende, at du er ked af din krop og føler dig tyk... Det gør dig ked af det, og du har brug for hendes hjælp til at få det bedre... Måske vil det vende det lidt for din mor, hvis du fortæller hende, at du har det svært, fremfor bare at bede hende om at stoppe med at bage... Giver det mon mening for dig..?

Hvis du får brug for at drøfte det med en sød voksen, er du altid velkommen på Børnetelefonen på 116 111, hvor der sidder rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.
De bedste ønsker fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat