Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vægt og mad..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 
Tak for dit brev. Du skriver, at du synes, du har for meget fedt på kroppen, men din vægt er okay. Jeg tænker, at du er i en alder, hvor kroppen er under en rivende forandring, og at det er normalt, at der begynde at komme former på kroppen, så der er lidt mere fedt nogle steder end andre.

Jeg synes også, at det lyder til, at din vægt er normal, og jeg tror også, at din krop er helt normal. Måske er dine veninder ikke så langt fremme i deres udvikling af kvindeformerne, som du er, og derfor synes, du at de ser mere normale ud. Men det er altså helt normalt at udvikle former på kroppen og opbygge fedtdepoter i din alder, så jeg håber, at du kan begynde at holde af din krop som den er, for den er helt normal.

Jeg ved godt, at det kan være svært at tro på, når der er kropsidealer, som er meget undervægtige som fotomodellerne f.eks. er. De har sultet deres krop så meget, at de normale former er forsvundet, og det er meget usundt.

Hvis det er noget, du går og tænker rigtig meget på, kunne det måske være rart for dig at få snakket med en sød voksen om. Det kunne f.eks. være skolens sundhedsplejerske, som ved en masse om kroppens udvikling, og som man godt kan snakke med om alt muligt. Hun har som regel en fast træffetid på skolen - det kan du måske spørge på skolens kontor om..?
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat