Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vægt og mad

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M

Tak for dit brev, og tak for alt den flotte ros du giver BørneBrevkassen, det varmer vores hjerter, og vi er glade for, at I unge kan bruge vores svar. 1000 tak!

Først vil jeg sige til dig, dit brev ikke er spor for langt. Du beskriver flot, hvordan du har det lige nu med din vægt og dine veninder. Jeg kan godt forstå, du føler, som du gør, når din omverden hele tiden gør dig opmærksom på din vægt og dit udseende.

Jeg ved ikke, om du er for tynd. Det lyder ikke til, at du vejer ret meget, men hvis det passer til din bygning, og du spiser sundt og fornuftigt, og din udvikling er normal, så er der ikke noget at være bange for. Hvis du kan mærke, at du stadig er i tvivl, så kan du altid gå til din læge eller sundhedsplejersken på din skole og få målt og vejet dig og få en snak om kroppen og kost. Det er selvfølgelig vigtigt, at din krop får, hvad den har brug for nu, hvor du skal udvikle dig.

Du skriver, du har prøvet at sige til dig selv, at du er fin, som du er. Det er rigtigt flot af dig, at du accepterer, hvordan du ser ud og øver dig i at leve med det. Det er der rigtigt mange i din alder, som har svært ved, hvis der er noget, som de ikke er tilfredse med på deres krop. Du har en stor ressource der, og den skal du holde fast i, selv om jeg godt ved, at det er svært, når andre stiller spørgsmål.

Jeg tænker, dine veninder spørger og siger de ting, de gør, fordi de er nysgerrige på, om det kan passe, du skal være så slank, og måske er de også bekymrede, så de behøver ikke mene noget grimt med det, de siger og spørger om. Selvom det godt kan føles sådan for dig.

Jeg tænker, du skal finde en måde at svare dine veninder på, når de kommer med kommentar eller spørger dig, om du er sikker på, du ikke har anoreksi. En måde hvor du kan passe på dig selv, så ikke du bliver ked af alt den opmærksomhed din vægt får.

Du kunne næste gang, de siger noget om din vægt, prøve at spørge dem, hvad for tanker, de har, og hvad du selv tænker, så i stedet for, det er bare er en bemærkning, der hænger i luften, så prøv at snakke med dine veninder om det. På den måde viser du dem, at du godt tør være i snakken med dem, og at du gerne vil svare på deres spørgsmål. Jeg tænker, at det der så vil ske, hvis de får svar på deres spørgsmål og bekymring, vil gøre, at de stopper med deres kommentarer.

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

Mange sommer hilsener, BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat