Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vægt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære duTusind tak for dit brev, og fordi du deler din historie med BørneBrevkassen. Du lyder som en meget fornuftig pige med et afslappet forhold til mad, og din bekymring omkring din vægt er helt naturlig, især fordi du har følelsen af, at du måske besvimer, hvis du ikke får noget at spise, efter du har været aktiv. Du skriver, at du godt kunne tænke dig at starte i fitness center, men at du er bange for at blive for tynd. At du dyrker sport og holder dig i form, er en rigtig god ide, og det vil i længden hjælpe dig med at opbygge større muskelmasse, så jeg tænker, at hvis du taber dig på grund af motion, kan det være fordi du skal ændre på din kost? Jo mere motion du dyrker, jo mere mad skal du faktisk spise. Du spørger, om du er for tynd, og om du skal tænke mere over, hvad du spiser. Det kan være svært for mig at svare på, om du er for tynd, men sundhedsplejersken på din skole kan besvare det spørgsmål, og hun ved noget om sund mad. Du kan eventuelt også bede din læge om at henvise dig til en diætist, som kan hjælpe dig med at kigge på din kost.Jeg tænker, om det måske kunne være en ide for dig at få et overblik over, hvad du egentlig får at spise i løbet af en uge. Du kan eventuelt skrive det ned, altså lave en maddagbog som du kan vise til sundhedsplejersken eller diætisten, det kan måske hjælpe dig med at få et overblik over, om du får hvad du skal have af vitaminer og proteiner.Du er meget velkommen til at vende situationen yderligere med en rådgiver fra BørneTelefonen på 116 111 - det er anonymt og gratis. Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive igen - også om andre ting, der fylder i dit liv.Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat