Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vægt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C

Jeg synes, det er SÅ rigtigt, når du skriver, at man ikke skal sammenligne sin krop med andres. Der er nemlig stor forskel på, hvordan vi er bygget. Og derfor er det helt urimeligt at sammenligne. 

Når man er 11 år, er kroppen i udvikling. Nogle kommer i puberteten tidligt, mens andre kommer det lidt senere. Begge dele er almindeligt. 

Når kroppen ændrer sig fra barn til voksen, vil mange piger opdage, at de ændrer figur. Man vil få bryster, bredere hofter og måske også lidt mere mave. Det er alt sammen helt normalt. Derfor er det farligt at tro, at det kun skyldes ens livsstil, altså ens kost og motion, når kroppen ændrer sig. Tit er der nemlig bare tale om, at kroppen er ved at blive voksen. 

Når jeg læser dit brev, så lyder det til, at du sørger for at spise sundt og dyrke motion. Men jeg bliver lidt bekymret, når du skriver, at dit mål er at blive ”ret tynd”. Det er nemlig ikke et fair mål for dig selv og din krop. Du skal i stedet tænke på, hvordan du kan blive ved med at være en sund, stærk og glad pige. 

Som du måske ved, er sundhed ikke kun at dyrke motion og spise sundt. Det er faktisk også sundt at have det godt psykisk. Når man hele tiden tænker på sin vægt, er det svært at være rigtig glad. Derfor håber jeg, at du vil give dig selv lov til at hygge indimellem. At spise lidt for meget slik indimellem, er nemlig noget, som de fleste kender til - og det gør ikke en usund.  

Fordi tankerne om vægt fylder hos dig, synes jeg, du skal overveje at tage en snak med en voksen. 

Det kan fx være din mor eller far. Det kan også være, at du har en anden i tankerne? Det værste er, hvis man går alene med tankerne, for så kan man risikere, at man med tiden udvikler et usundt forhold til sin krop og måske ender med at udvikle en spiseforstyrrelse. 

Jeg håber, du har mod på at tage en lille snak med en voksen – så du fortsat kan blive ved med at elske din krop lige præcis, som den er.      

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat