Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tyk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev, vi vil gerne rigtig gerne forsøge at hjælpe. Jeg håber, at der i mit svar til dig kommer nogle ideer, som du kan bruge til noget.

Jeg synes, det er sejt, at du har fået talt med både din mor og dine veninder om, at du føler dig tyk. Jeg ved, at der er mange der har svært ved at fortælle andre, hvad de føler og tænker om deres krop. Det fortæller mig, at du er en stærk pige. Selv om det ikke har fået følelsen af at være tyk til at gå væk, så tænker jeg, at det er en sejr for dig alligevel. Den styrke du viser ved at turde sige det højt, tænker jeg, at du kan bruge i andre sammenhænge også.

Jeg er nysgerrig efter, hvad din mor sagde til dig, da du talte med hende om det? Var det i den forbindelse, at I talte om, at du skulle gå til noget, måske for at du kunne tabe dig? Du skriver, at du gerne vil gå til skuespil og lidt dans. Jeg tænker, at det begge to er interesser, hvor man bevæger sig. Samtidig vil du også på den måde komme til at lære din krop bedre at kende, hvilket kan være en stor styrke. Jeg er nysgerrig på, om I fik talt om du må begynde til det, og har I mon fået gang i det? Hvis ikke, tænker jeg du måske endnu engang kan tage snakken med din mor omkring at starte til nogle af de fritidsinteresser du godt kan li. Hvis du synes det er svært, kan du måske vise hende brevet til os og mit svar, det kan nogle gange være lettere herefter at tale om det du har behov for.

Nogle gange ser vi på os selv på en anden måde, end andre gør. Nogle gange tør vi ikke tro på, hvis fx forældrene eller veninder siger: nej, du er da ikke for tyk. Måske siger de det bare fordi, de ikke synes, man skal være ked af det. Kan du genkende det? Måske synes de, du er lige som du skal være. Du er i en alder, hvor kroppen langsomt begynder at udvikle sig fra barn til ung og siden til voksen. Måske du er lidt tidligere udviklet end andre af dine veninder og måske derfor føler du dig tykkere? Der kan være mange grunde.

Derfor kan det være godt, at tale med én der har forstand på kroppen og forstand på, hvordan ens krop udvikler sig. Jeg tænker på, at det vil være rigtig godt, hvis du kan tale med jeres læge eller skolens sundhedsplejerske om det. Kunne det mon være en hjælp for dig? Jeg tænker, at din styrke ved at du er god til at få det sagt højt, kan bruges her. Hvis du skulle fortælle det til lægen eller sundhedsplejersken, hvem mon du så har mest lyst til at tale med? Kender du skolens sundhedsplejerske og kender du jeres læge? Hvis du går til lægen, så vil din mor sikkert gerne gå med.

Det kan også være, at du gerne vil tale med en voksen om det, uden at din mor er der. Så kan du jo bede din mor om at vente i venterummet, mens du taler med lægen alene. En anden mulighed er skolens sundhedsplejerske. Hvis du ikke ved, hvornår hun er på skolen, så kan du spørge på skolens kontor. Hun har en masse viden om, hvad der er den rigtige vægt, når man har din højde, og hun vil også kunne give dig nogle gode råd, hvis hun tænker, at det vil være en god idé, at du taber dig. Sundhedsplejersken eller lægen vil også kunne tale med dig om pubertet og udvikling og hvad der sker med kroppen, for som jeg tidligere skrev, kan det jo også være du er lige præcis som du skal være, og så kan I måske få en snak om føleser/tanker og kost/motion, så du føler du får nogle råd og redskaber til at kunne trives med lige præcis den du er.

Nogle gange kan det være rart at finde ud af, at der er andre, der har det ligesom en selv. Jeg tænker på, om du mon har læst nogle af de breve fra andre børn, der går med nogle af de samme følelser om deres krop? Måske vil du kunne genkende noget af dig selv i deres breve. Hvis du har lyst, så kan du læse breve om vægt og mad her

http://www.bornetelefonen.dk/raadgivning/BorneBrevkassen/Vaegt%20og%20mad.aspx

Jeg har nu givet dig nogle ideer til, hvad du kan gøre. Måske synes du ikke, ideerne er gode og vil hellere have nogle andre ideer. Det kan også være, at du synes det var nogle fine ideer, men måske svære at bruge. Det kan være, du er i tvivl om, hvordan du får taget hul på at tale med din læge eller sundhedsplejersken. Hvis du har lyst til at tale mere om det, så er du meget velkommen til at ringe eller sende en sms til 116 111.

Jeg håber, du kan komme videre med at prøve noget nyt, så du kan blive mere tilfreds med dig selv og med din vægt.

Mange kærlige tanker og hilsner fra BørneTelefonen

 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat