Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

svimmel er mega tynd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12.

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har skrevet ind til os. Jeg kan læse, at du er bekymret for, at du ikke vejer så meget og har svært ved at spise.

Jeg ved ikke, om kroppen begynder at "spise fedt" - så det kan jeg ikke fortælle dig, om er sandt. Det der dog sker i kroppen, hvis man ikke får tilført ny energi med passende intervaller i løbet af dagen er, at blodsukkeret falder, og man kan blive svimmel eller få kvalme. Kroppen vil tære på de ressourcer/fedt depoter, som den har, men forbrændingen vil være dårligere, da stofskiftet sænkes hvis man ikke spiser regelmæssigt - eller prøver på at tabe sig.

Som jeg læser dit brev, så handler det ikke om, at du synes at du er for tyk og derfor undlader at spise - men mere om at du er en slank og spinkel pige, der har svært ved at tage på?

Du skriver ikke, om dine forældre ved, hvor meget det bekymrer dig, at du har det så svært med din vægt og mad. Mon du har talt med dem om det? Hvis ikke synes jeg, at du kunne tale med dine forældre, og så kan I sammen overveje, om du skal en tur til lægen og undersøges. 

Du kan også gå til sundhedsplejersken på din skole og tale med hende om det. På mange skoler kan du træffe sundhedsplejersken en gang om måneden - du kan måske spørge på kontoret eller din lærer, hvornår hun kommer igen.
 
Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive ind på BørneChatten, hvis du har brug for at tale med en voksen.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat