Brev

Spiseforstyrrelse?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Hvor er jeg bare glad for, at du fandt mod til at sætte dig ned og forklare så grundigt, hvordan du har det. Du skal på ingen måde undskylde, for jeg vil rigtig gerne vide, hvad du tænker. På den måde kan jeg også bedre fortælle dig, hvad jeg tænker, når jeg læser din historie…
Jeg kan godt forstå, du synes, det er svært med alle de tanker og følelser. Og jeg kommer sådan til at tænke på, om du nogensinde har fundet mod til at sige til nogen, at du har det skidt indeni..? Måske synes du, det er grænseoverskridende at sige det til andre..? Og det er også helt ok… Men jeg tænker, at det kunne være en hjælp for dig at vide, at der er nogle, der har et øje på dig, og som du ved, du kan komme til, når du føler, at ’læsset er ved at vælte’. Hvad tænker du om det?
Nogle børn og unge har brug for at finde ud af, hvordan de har nemmest ved at udtrykke sig – specielt, når du det handler om svære ting. Jeg fornemmer, at det er hårdt, når du er derhjemme, fordi du ikke har det så nemt sammen med dine søskende og dine forældre… Men jeg vil alligevel spørge dig, om du kunne forestille dig at vise dit brev til din mor og far? Jeg synes nemlig, du er rigtig god til at skrive.
Nogle gange kan det være en rigtig stor hjælp at få lov til at ’tale ud’ i et brev, før man sætter sig ned og snakker om det. Både fordi du kan få sagt det, du gerne vil og dine forældre kan nå at snakke lidt om, hvordan de bedst kan tale med dig, om det du har skrevet… Du kan evt. skrive til sidst, at det ville være rart for dig at gå en tur og snakke mere om det eller drikke en kop te, mens dine søskende ikke er hjemme en dag. Det kan også være, at du hellere vil snakke med din mor frem for din far eller omvendt… Det er måske en god idé, hvis du kan nå at tænke lidt over det..?
Jeg tænker også, at det måske vil være rart for dig at fortælle dine forældre om muligheden for at kigge lidt LMS’ (Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade) hjemmeside >> – en hjemmeside, som måske også ville være rar for dig at sidde og læse lidt på. LMS har også rådgivere, som ved en masse om, hvordan bedst muligt kan hjælpe piger (og drenge), der har det svært…
Når du skriver, at du har haft det svært i skolen, så tænker jeg på, om du mon har snakket med nogle af de andre om, hvad du tænker om den tid..? Måske kan din lærer hjælpe dig med, at I får snakket lidt om det. Ellers har du måske mod på at spørge en af de andre en dag, om hun/han har lyst til at lave noget hyggeligt efter skole… En gang imellem kan det virke stærkt at fortælle, at man er pinlig berørt over sin opførsel. Det kan også være rart for én selv at sige det højt. Kender du det, når det fylder inde i maven og i tankerne. Måske ville det hjælpe dig at høre, hvad en anden tænker om det..? Kunne det mon være en mulighed for dig?
Jeg håber, at mit svar kan give mening på den eller den anden måde. Og måske ville det være rart for dig at snakke lidt med BørneTelefonens (ellers LMS’) rådgivere om, hvad du kan gøre. De har begge steder mulighed for at spørge lidt mere til dine tanker, så måske kan I sammen finde frem til det, som ville give allerbedst mening for dig..?
De bedste hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat