Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spise

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 10 år

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du skriver til brevkassen for at få hjælp, for jeg kan høre, at det med maden, fylder meget for dig. Jeg vil forsøge at hjælpe dig, så godt jeg kan.

Allerførst vil jeg sige til dig, at jeg synes, det er rigtig godt, at du har masser af appetit om morgenen, og får spist der. Det er meget forskelligt, hvornår mennesker har appetit. Nogle har det lige som dig, og spiser mest til morgenmad, mens andre ikke kan få en bid ned om morgenen, og spiser mest om aftenen. Det er meget normalt, at man ikke kan spise lige meget til alle måltider. Det vigtigste er, at du får noget at spise, og det lyder det til, at du gør.

Det er også meget normalt, at man bedre kan lide noget mad end andet, og at man spiser mest af det, man godt kan lide. Det lyder rigtig sundt, at du kan lide mad fra japanske restauranter. Det plejer også at være rigtig lækkert, så det kan jeg godt forstå, at du godt kan lide.

Jeg kan godt forstå, at det ikke er så rart, at de andre lægger mærke til, at du ikke spiser op, når du køber mad i kantinen. Jeg tænker, at du kunne svare dem, at du ikke er så sulten til frokost, og at du spiser mest om morgenen. Dine kammerater kender sikkert godt til, at man er mere sulten på nogle tidspunkter end på andre.

Sommetider så spiser man mere end man lige tror. Måske kan du prøve at skrive ned, hvad du spiser og drikker i løbet af en almindelig dag i hverdagen og en dag i weekenden. Det skal både være mad, mellemåltider, snack og det du drikker. Måske spiser du mere end du kan huske? Måske drikker du meget vand, mælk eller andet, som gør at du ikke er sulten? Kan det være en idé at prøve det? 

Du skriver, at du tit har det dårligt om natten, og er sulten. Jeg tænker på, om du mon har det dårligt fordi du er sulten, eller om der er noget andet der gør, at du har det dårligt? Hvis det er fordi du er sulten synes jeg, at du skal snakke med dine forældre om, at du måske kan stå stille op hvis du bliver sulten, og spise lidt yoghurt eller måske en banan, så du ikke ligger vågen og har det dårligt, fordi du er sulten. Hvordan synes du, at det lyder? Hvis du tænker, at der er en anden grund end sult til, at du har det dårligt om natten, håber jeg meget, at du vil ringe eller sms’e til BørneTelefonen, og snakke med en sød rådgiver om det. Tlf nr. er 116 111. Du kan også logge på chatten.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat