Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer med overvægt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”mig” på 14 ½

Tak for dit brev. Jeg kan godt læse og forstå, at det ikke er let at være dig i forhold til din vægt. Det fylder rigtig meget for dig, og det kan jeg godt forstå, at du har brug for at ændre på. Når vi er meget negativt optaget af vores krop, på den ene eller anden måde, så kan det ende med at være hele vores livs omdrejningspunkt.

Det er rigtig vigtigt for mig at holde fast i, sammen med dig, at det lyder til, at du er elsket af dine venner, præcis som du er! At du alligevel ønsker at tabe dig, er forståeligt nok.

Jeg er ikke ekspert i krop og sundhed, men kan godt læse mig til, at du nok vejer mere end normalvægtigt. Men nu skal vores vægt også ses ud fra, at vi som udgangspunkt er bygget forskelligt. Nogle er tynde og lange som siv, andre har som udgangspunkt en kraftigere bygning. Du har forsøgt og gjort mange ting for at ændre på din vægt, men desværre har det ikke vist sig at holde, så vidt jeg forstår. Jeg kan ikke læse ud fra dit brev, hvordan du spiser og motionerer i det daglige. Men som du nok ved, så er sund, grov og grøn mad i rette mængder og daglig motion nøgleord. Måske det er en gennemgående livsstilsændring, der er nødvendig, for at du kan tabe dig og beholde den optimale vægt?

Du skriver at du har været omkring en diætist. En anden mulighed var at opsøge din læge og tale med ham/hende om hjælp og støtte til dit ønskede vægttab? Du skriver ligeledes, at du har prøvet en million slankekure. Som udgangspunkt tænker jeg igen, at en grundlæggende ændring af din kost, må være vejen frem? Har du mon talt med dine forældre om dine bekymringer omkring din vægt? Måske det var muligt, at hele din familie bakkede dig op i dit ønske om vægttab, og at I som familie havde et fælles fokus på sund kost og motion? Jeg ved ikke, om du er den eneste i din familie, som slås med ekstra kilo – men ligegyldigt hvad, har alle gavn af sund kost og motion. At ændre sine vaner er lettere, når man står sammen om dem. Dine forældre har også et medansvar i forhold til at hjælpe dig på rette spor mht. din vægt.

Jeg synes, det giver helt mening, når du skriver, at du meget gerne ville nå at tabe dig, inden du skal starte på efterskole. Måske det skal være målet sammen med din familie? Det ville også være en idé, at du fik talt med dine søde venner, om de vil være med til at støtte dig. Måske du kan finde en ven/veninde at dyrke motion sammen med? Så kan det måske gøre det lidt lettere og sjovere?

Jeg håber, du kan bruge mine forslag til noget, og at det lykkedes for dig at komme i mål med dine ønsker.

Du er altid velkommen til at skrive igen. Du kan også ringe til BørneTelefonen på 116 111, eller skrive til BørneChatten, begge steder sidder der rådgivere klar til at tale med dig.

Bedste hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat