Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit dårlige liv…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,
Når jeg læser dit brev tænker jeg, at det er en god idé, at du skriver ind til BørneBrevkassen og beder om hjælp. For det lyder som om, at der er meget der fylder inden i dig - ting, situationer og oplevelser som både sker her og nu, men også ting, situationer og oplevelser som ligger flere år tilbage. Mon det er rigtig forstået..?

Lige umiddelbart tænker jeg, at du lyder som en følsom pige, der tænker meget over tingene - men også en stærk pige der har mod til at række hånden ud og bede om hjælp. En god styrke at have med dig, når du måske skal til at tage det første skridt til at prøve at gøre tingene anderledes i dit liv. Jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

Du fortæller både om en (måske begyndende) spiseforstyrrelse, en lyst til at skade dig selv, et lavt selvværd og en frygt for mennesker - mon det er rigtig forstået..? Flere ting som måske hænger sammen med mange af de andre ting, du også har fortalt mig - nemlig dine forældres skilsmisse (nye familier), din storebrors (voldelige) temperament, tab af en hest...

Mon du nogensinde har prøvet at fortælle din mor, hvad du har fortalt mig..? Det lyder som om, at du er meget glad for din mor, og at hun er meget tilstede, kærlig og nærværende i dit liv... Uden at vide det med sikkerhed, tænker jeg, at hun gerne vil vide, hvordan du har det, og hvilke tanker du gør dig om dit liv...

Måske du kunne finde et tidspunkt på dagen, hvor du ved, hun har ro og tid til en god lang snak med dig. Hvis du synes, det er svært at fortælle om og sætte ord på de mange tanker, du går rundt med kunne du jo evt. vise hende dit brev til BørneBrevkassen, hvor du meget fint beskriver, hvordan du har det, og hvad der er svært... du kan måske også vise din mor mit svar til dig...

Jeg bliver nemlig lidt bekymret for dig, fordi jeg tænker, at du ikke skal gå rundt alene, med alt det der fylder. Ofte bliver følelser som utryghed, frygt, kontrol (osv.) større og mere uhåndterbare når man går rundt med dem alene. Det hjælper som oftest at tale med et andet menneske om dem.

Ligeså hænger lysten til at skade sig selv og til at kontrollere, hvad man spiser ofte sammen med følelser, der kan være svære at håndtere - Måske noget du kan genkende hos dig selv..?

En mulighed kunne også være, at du talte med en anden voksen end din mor (?). En voksen du har tillid til og som du tænker, vil støtte, hjælpe og lytte til dig... Det kan f.eks. være en lærer i din skole, din egen læge, en god venindes mor eller måske et andet familiemedlem - Tror du at du kan det..?

Du fortæller også om bedstevenner og kærester... Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at mange af de tanker du gør dig, måske hænger sammen med, at du er teenager... I teenageårene gør man sig nemlig mange tanker om "den store kærlighed", "det første kys", "første gang man har sex", jalousi osv. Følelser, tanker og oplevelser der er helt naturlige (og vigtige), og som er med til at gøre et menneske til den, han eller hun er.

Det jeg prøver at sige er, at det er gode erfaringer du gør dig om kærligheden/forelskelse - erfaringer som gør dig til et helt menneske. Jeg kan godt forstå, at du ind i mellem bliver ked af det, men samtidig tænker jeg også, at det er sundt og naturligt...

Måske du kunne prøve at fortælle din bedsteven om, hvordan du har det - at du stadig føler noget for ham..? Også at du bliver ked af det, når I f.eks. har kysset eller snavet hinanden. Måske I sammen kunne tale om, hvad der vil være godt for jer begge - så du ikke skal gå at være ked af det...

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller at logge på UngeChatten og tale med én af vores dygtige rådgivere der - måske de kan hjælpe dig på andre måder.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat