Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde har en spiseforstyrrelse.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år.

Tak for dit brev her til BørneBrevkassen, hvor er du en dejlig betænksom veninde. Det er rigtig godt, du gerne vil hjælpe, og jeg tænker allerede, du har gjort rigtig meget godt for din veninde.

Der er mange ting, man som barn skal huske at bruge tid på, derfor tænker jeg også, at du skal søge hjælp ved en voksen. Som du selv skriver, kan du nogle gange glemme at huske din veninde på de gode sider ved hende. Det er rigtig flot, at du selv er kommet så langt i at hjælpe din veninde, og det er nogle gode ideer, du har givet hende.

Når jeg tænker, at det er noget, du skal have voksenhjælp til, så er det fordi det kan være en rigtig svær hurdle at takle for din veninde. Derfor kan du stadig være en god støtte for hende, og måske kan du dele dine egne erfaringer med hende og på den måde fortælle, at du godt ved, hvad hun går igennem.

Jeg spekulerer på, om det er noget, din venindes forældre ved noget om? Kunne du tale med din veninde om, at du er bekymret for hende? Kunne du foreslå hende, at hun fortæller sine forældre om, at hun kaster op? Det kunne også være, at du kunne tale med din veninde om, at I sammen fortalte dine forældre om det?

Det kunne også være en mulighed for dig at tale med en af jeres fælles lærere om din viden. Måske er der en af jeres lærere, du/I har det særligt godt og fortroligt med? Kunne det være en mulighed for dig? Det kan være svært at vurdere, hvor alvorligt en spiseforstyrrelse er, men kan du komme i tanke om en god lærer at dele din bekymring med?

Var det noget at vise din veninde Børns Vilkårs hjemmeside? Der er mange muligheder for hende for selv at hente hjælp derinde. Måske kunne I sammen sidde og læse i nogle af de breve, andre børn har skrevet til BørneBrevkassen, og derigennem finde nogle gode råd.

Måske kunne I også se på hjemmesiden

www.spiseforstyrrelser.dk

, det er en side lidt ligesom Børns Vilkårs, hvor børn og unge kan få vejledning og gode råd omkring spiseforstyrrelser og hvordan man takler det.

Måske kunne det også være en mulighed for din veninde at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor hun kan tale med en af rådgiverne om, hvordan hun har det.

Mange kærlige Hilsner

BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat