Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

MIn vægt..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år
Tak for dit brev og rosen til vores hjemme side, det er dejligt at vide, at der er nogen, der synes godt om den.
Du fortæller i dit brev, at du gerne vil tabe dig, og at du derfor nogle gange slet ikke spiser. Du er selv inde på, at du godt ved, at det ikke er den rigtige måde at tabe sig på, og det kan jeg kun give dig ret i. Din krop har brug for den energi, den får gennem din mad, så hvis du ikke spiser, vil du være mere træt, uoplagt, trist og have svært ved at koncentrere dig. Du skriver også senere i dit brev, at du føler dig ret doven, og jeg tænker at det netop kan være fordi du ikke spiser.
Du fortæller i dit brev, at du lige nu vejer 50-55 kg  og at du gerne vil tabe mindst 15 kg, men det betyder, at du gerne vil ned og veje højest 35-40 kg. Hvis du gør det, vil du faktisk være undervægtig, og det er bestemt ikke sundt. Så jeg tænker, at du måske kan tage en snak med din læge eller sundhedsplejersken på din skole, om hvad der vil være den rigtige vægt for dig.
At tabe sig tager tid, og det er altså ikke noget, som bare lige sker over en dag eller to. Jeg tænker, om det måske kan være en idé, hvis du fik lov til at være med til at bestemme  hvad for noget mad I får at spise derhjemme, og måske er med til at lave det. Måske du kan lave en aftale med din mor om det..? Det kræver nemlig både støtte og opbakning fra din familie, hvis du skal spise sundere - og måske kan det vise sig at blive en rigtig god forandring for hele familien...

Som du selv er inde på, er motion også en rigtig god ting, når man gerne vil tabe sig, men det kræver jo, at man har energien til det, og det tænker jeg, at sund mad kan hjælpe dig med. Det behøver jo ikke være en sport du går til, det kunne også "bare" være en lang gåtur hver dag, en tur i svømmehallen og pjaske rundt i vandet eller måske en halv time med Just Dance hver dag.
Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært at lade være med at spise slik - det er der mange, som synes. Måske det kunne være en idé at skrælle en masse gulerødder eller skære nogle æbler ud i både og have dem i køleskabet, så det er nemt lige at snuppe sådan en, når du ellers får lyst til slik, for ofte får man faktisk lyst til slik, når man egentlig er sulten.
Med hensyn til tøj og striber og sådan noget, så siger dem, der ved noget om det, at for eksempel striber på langs og mørke farver skulle få en til at se slankere ud, men måske din mor kunne tage dig med ind i en tøjforretning, hvor du kunne få noget vejledning i, hvilket tøj som klæder dig..? For tøjet skal jo også sidde godt, føles rart og passe til din smag for at se godt ud - det er måske i virkeligheden det vigtigste...
Hvis du har lyst at snakke mere om det, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og få en snak med de søde rådgivere, der sidder klar til at lytte.
De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat