Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Meget tynd veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år
Tak for dit brev. Jeg synes, det er rigtig flot af dig, at du bekymrer dig og din gamle bedste veninde,, men jeg tænker også, det er et stort ansvar, som du står med helt selv, så jeg er glad for, at du har skrevet ind til os. Du fortæller i dit brev, at din gamle veninde er blevet meget tynd og næsten ikke spiser noget mad. Du fortæller også, at du er bange for at sige noget til hende, da I ikke er så tætte mere og at hun har meget temperament. Jeg tænker lidt, om det måske kunne være en mulighed at du snakkede med hendes mor om det. Hvis I tidligere har været tætte veninder, kender du måske hendes mor rigtig godt? Hvad tænker du om den idé? Hvis du ikke bryder dig om at skulle snakke med hendes mor, kan du måske skrive et brev til hende, hvor du fortæller, hvad det er, du er bekymret over og hvorfor. En anden mulighed er, at du kan snakke med jeres klasselærer omkring det. Måske har han eller hun nogle af de sammen tanker omkring det som du går med. Og så har han/ hun jo pligt til at reagere, hvis han/ hun bliver bekymret! Tror du at det kunne være en idé? Noget kunne måske tyde på, at din gamle veninde har en eller anden form for spiseforstyrrelse, selvom jeg jo ikke kan vide det med sikkerhed. Jeg ved ikke, om du kender siden, men der er en side der hedder www.lmsspiseforstyrrelser.dk, hvor du kan læse meget mere om det at have en spiseforstyrrelse og hvordan man bedst kan hjælpe en, som har en spiseforstyrrelse. Du er altid velkommen til at skrive herind igen fx. mere direkte med en rådgiver på BørneChatten (og det er din gamle veninde naturligvis også), eller måske ringe på BørneTelefonen på 116 111 De bedste hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat