Brev

Kærlighed

Jeg behøver råd til at tabe mig.

Jeg kan lide en der hedder Mathias, og jeg føler ikke, jeg har nogen som helst chance hos ham, hvis ikke at jeg taber mig.

Kan I give mig nogle forslag for, hvordan jeg kan gå ned i vægt?

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære pige på 12 år
Til lykke med at du er blevet forelsket i Mathias.
Forelskelse er en rigtig dejlig følelse, men den kan også være svær at bære, hvis man som du er usikker på, om drengen også er forelsket.
Jeg kan godt forstå, at du tænker på, hvad du kan gøre for, at Mathias også bliver forelsket i dig, og jeg kan se, at du har fået den tanke, at du skal tabe dig.
Jeg vil sige til dig, at forelskelse faktisk ikke handler så meget om, hvordan man ser ud, men mere om, hvordan man er. Du skriver ikke, hvorfor du er blevet forelsket i Mathias, men jeg vil gætte på, at det mest er, fordi han er sød, venlig, sjov, interessant, god til sport, en god kammerat eller andre ting, som du sætter pris på.
Så jeg vil gætte på, at hvis Mathias også bliver forelsket i dig, vil det først og fremmest handle om, hvordan du er, og om du har nogle af de egenskaber, som han kan lide hos piger.
Måske kan du sørge for, at være sammen med Mathias enten i skolen eller i fritiden, så han får øje på dig. Kan I lave lektier sammen? Lave noget sport sammen? Eller kan du og nogle veninder invitere nogle af drengene til hyggeaften?
Du skriver ikke noget om din vægt, så jeg ved jo ikke, om det er en god idé, at du taber dig.
Jeg vil foreslå, at du snakker med sundhedsplejersken på din skole om det. Hun vil kunne fortælle dig, om din vægt er ok, og hvis hun synes, du skal tabe dig, har hun nogle forslag til dig.
Hvis du ikke ved, hvornår sundhedsplejersken er på skolen, kan du spørge på skolens kontor eller din lærer. 
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat