Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg SKAL tabe mig

Hejsa:) Jeg er en pige på 13 år.. Jeg skal tabe mig, fordi jeg har konfirmation om 7 måneder. Jeg er cirka 1,70 og vejer 75 kilo. Målet er at tabe 10-15 kilo.

Jeg kan ikke dyrke motion da jeg har en sculiose i ryggen der gør at jeg får ondt hvis jeg overansrtenger den. Jeg har meget svært ved at spise SÅ sundt, fordi jeg ikke kan lide fisk og for det meste heller ikke kartofler og de fleste grøntsager :S..

Min familie støtter mig ikke rigtig. Mine forældre er igang med at åbne et firma hvor man holder koncerter, så de fokuser mere på det end på mig 🙁 Og så har jeg 3 storesøskende, der hele tiden vil have kage og sodavand, JEG prøver på at spise så sundt jeg kan, det er bare svært.. Fordi jeg er så overvægtig, det gør at jeg fokuserer mere på det end på skolen.. Såå det er ret svært. HJÆLP MIG 🙁

Hilsen TR

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære TR
Tak for dit brev og tillykke på forhånd med din kommende konfirmation. Jeg kan forstå, at du meget gerne, vil tabe dig, men at det er svært for dig, blandt andet på grund af din ryglidelse Scoliose. 

Jeg kan forstå, at du er plaget af smerter, når du overanstrenger dig, så derfor dyrker du ikke nogen former for motion. Har du mon talt med en fysioterapeut om det? Jeg ved, at rigtig mange piger med scoliose går til en fysioterapeut jævnligt og får behandling. Har du mon talt med en fysioterapeut? Ligesom alle andre ryglidelser, så tror jeg, det er vigtigt, at din ryg holdes i god form. Det vil sige, at jeg tænker, det vil være godt for dig, at træne jævnligt og tale med en fysioterapeut og få råd og vejledning.

Under alle omstændigheder, så tænker jeg, at det er vigtigt, at din læge holder øje med din rygs udvikling. Tror du, det vil være muligt for dig, at tale med din læge og få en henvisning til en fysioterapeut? Når man har scoliose, så kan man tit, få noget der hedder vederlagsfri fysioterapi, det vil sige fysioterapi, du ikke skal betale for. Det kommer an på hvor alvorlig scoliosen er, men alt det kan din læge svare dig på.

Du skriver, at du ikke får megen hjælp fra din familie, de har for travlt og du føler ikke de interesserer sig for dit vægtproblem. Har du mon talt med dem om det for nylig? Har du sagt, hvor meget det betyder for dig, at tabe sig inden din konfirmation? Måske kunne det være en ide, at du viste dine forældre dit brev og mit svar? Så kunne en af dem, måske gå med dig op til din læge?

Jeg tænker, at du skal have hjælp til at tabe dig, fra din læge, en fysioterapeut og måske sundhedsplejersken på din skole? Jeg kan godt forstå, at du synes, det er svært at tabe sig uden hjælp. Derfor tror jeg, du vil kunne få hjælp og vejledning hos lægen, fysioterapeuten og sundhedsplejersken, til hvilken motion og hvilken kost, du kan gøre brug af.

Håber du kan bruge mit svar, ellers er du altid velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver om dine problemer.
Mange hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat